Преминете към основното съдържание

Aрменски сватби като от приказките

Каква е рецептата на зрелищните и луксозни кавказки сватби
© Mery Grigoryan Photography

По стара арменска традиция сватбата трябва да е величествена, грандиозна, направо грандоманска. Но не само сватбата, арменците, по-принцип, обичат мащабните неща. 

Така харесваният от европейските булки рустик стил е истински минимализъм пред предпочетените декорации и рокли на арменките. 

Сватбеният фотограф Мери Григорян има голям опит в заснемането на тези изобилни лични събития. От нейните снимки си извадихме изводи как да си спретнем една голяма луда арменска сватба. 

Разбрахме, че ще имаме нужда от:

СВАТБЕНА РОКЛЯ

© Mery Grigoryan Photography

Но не каква да е рокля. Шлейфът и трябва да има възможснотта да се конкурира с този на роклята на Кейт Мидълтън, а модерните детайли да карат гостите да се чудят дали бялата пищна дреха не е дело на самата Вера Уанг. 

ЗАЛА, КОЯТО ДА СЪБЕРЕ ЦЕЛИЯ ГРАД

© Mery Grigoryan Photography

Арменците държат много на семейните взаимоотношения и поради това няма как да се пропусне да се покани целият клан. За случая ще трябва голяма бална зала, която ще се избере по следните критерии - да може да събере всичките роднини и приятели, роклята на булката да може свободно да се движи из нея, да има достатъчно място и за тортата.

ТОРТА, КОЯТО ДА Е АРХИТЕКТУРНО МАЙСТОРСТВО

© Mery Grigoryan Photography

Не се шегуваме. Това на снимата не е макет на нов приказен замък на Дисни, а сватбена торта украсена с божури. Не можем да си представим как се реже подобна торта, но вярваме, че е толкова вкусна, колкото впечатляваща.  

Вижте още пищни и разкошни сватбени идеи в галерията ни: 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser