
Необходими продукти
- бутилка хубаво розе (по ваш избор)
- сироп от роза
- цвят от роза
- 3-4 с. л. захар на кристали (за украсата)
ELLE съвет
Листенцата на розата имат силно парфюмиран вкус и са идеални не само за десерти и конфитюри, но и за напитки. Колкото по-тъмни, толкова по-изразени са ароматът и вкусът им.
Начин на приготвяне
Изсипете захарта в чиния и прокарайте резен лимон или мокър пръст по ръба на празните чаши. Обърнете ги с дъното нагоре и поставете намокрения ръб в чинията, като завъртите няколко пъти, за да полепне захарта. Отстранете бялата основа от цветовете, тъй като тя горчи, и използвайте само листенцата в налятите с розе чаши. За повече сладост добавете няколко капки сироп от рози или скреж от розов сорбе сладолед вместо лед. Добавете и сламки в подходяща разцветка за настроение.