Преминете към основното съдържание

Арт интерпретации на числото „три“ в галерия ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА

Юбилейна изложба събира над 20 автора
Благовеста Желязкова - колаж
Благовеста Желязкова - колаж

Темата „МОИТЕ ТРИ…“ събира в една зала в галерия ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА над 20 автора и техните контрастни интерпретации на числото „три“. Събитието е посветено на 3-годишнината от създаването на галерията. Изложбата носи името „МОИТЕ ТРИ…“ и обобщава изминалите години през призмата на авторите, с които е избрала да работи. Художниците, поканени за тази изложба на споделеното време, са автори на галерията, представяни от нея в самостоятелни проекти, и нови за галерията млади художници, за които ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА дава заявка за представяне.

Даниел Мирчев - скулптура

Сред авторите, поканени да споделят тайнството на числото три и чиито творби могат да се видят от 11 октомври нататък, има художник от Франция, фотограф от Шотландия, скулптор от Италия и автор на колажи, който работи в Щатите. С нови творби в изложбата участват известните графици Иван Газдов, Стефан Божков, Филип Попов, Ален Ешенлауер и по-младите им колеги Иван Матеев и Ива Димитрова. Милен Сарандев и Благовеста Желязкова се включват в изложбата с колажи, а фотографката Илейн Дхефри се представя с живопис. Към зрелите художници на галерията Велин Динев и Тодор Попов с живописни платна се присъединяват младите и обещаващи Димитър Механджийски, Елеонора Маринова, Анжела и Елеонора Терзиеви, Александра Рамирес и Елена Стумбова. Със скулптури галерията събира някои от традиционните си автори: Даниел Мирчев, Теодор Дуков, Тихомир Величков, Владимир Мичев, Деница Митева, като добавя чуждестранния поглед на Валентина Шара.

Анжела Терзиева – живопис

От откриването на галерията през 2013 г., ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА е организирала над 45 изложби и представила в самостоятелни и групови експозиции близо 100 български творци. От старта си преди три години галерията продължава да селектира оригинални творби на млади автори, работещи в дърво, което я откроява от останалите галерии в столицата. Все пак, с порастването си, ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА разширява достатъчно широко портфолиото си като запазва фокус върху младите и перспективни автори. От началото на тази година галерията откри ново и по-широко пространство за експозициите си, като вече разполага и с просторно депо за картините и пластиките, които предлага. Депото за изкуство се намира в близост до Министерството на регионалното развитие – на ул. Кирил и Методий 24.

Изложбата „МОИТЕ ТРИ…“ се открива на 11 октомври и ще продължи до края на месеца.

Иван Матеев - графика

Автор Люба Вангелова 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser