Преминете към основното съдържание

Атрактивната пианистка, впечатлила Андреа Бочели, с концерт в НДК

Лола Астанова е истинска сензация в момента.

Красота и музика ще завладеят тази есен зала 1 на НДК. На таланта, харизмата и забележителните клавирни умения на една нова звезда ще можем да се насладим на 10 ноември. Тя е Лола Астанова, официално най-гледаният пианист в света.

Лола е истинска сензация в момента. Само на 34 години, тя успява да генерира над 100 милиона гледания на изпълненията си в Instagram. Ослепителната приятелка на челиста Степан Хаусер от хърватското дуо 2 Cellos е позната с блестящите си интерпретации на композициите на Шопен, Лист и Рахманинов и виртуозни пиано аранжименти на хитове като „Don't Stop the Music“ на Риана, „We Are the Champions“ на Queen и на „Лунната соната“ на Бетовен.

С таланта си Лола Астанова е успяла да привлече вниманието на редица величия, сред които Андреа Бочели, Джон Корбет, музикалния продуцент Дейвид Фостър, легендарния пианист Байрън Янис. Повечето от тях описват уникалния стил на пианистката като „рядък и наистина гениален“, като отбелязват, че „Шопен, изпълнен от Лола, е просто изключителен“. Концертът в „Teatro del Silenzio“ на атрактивната пианистка с италианския тенор Андреа Бочели в сърцето на Тоскана през 2017 г., събрал под открито небе повече от 12 000 зрители от цял свят, е определян като един от шедьоврите на класическата музикална сцена.

Последните години Астанова свири с филхармониите на Яхя Линг – музикален директор и диригент на симфоничния оркестър в Сан Диего, камерния оркестър St. Luke в Центъра за сценични изкуства „Линкълн“ в Ню Йорк, Кливландския оркестър и работи с диригенти като Едуардо Мартуре, Рабон Тебар, Жерар Шварц. Изпълнението на „Рапсодия в синьо“ на Гершуин с Жерар Шварц и участието на Лола, включено в телевизионния спектакъл „All-Star Orchestra“ в Ню Йорк, през 2016 г. спечели награда „Еми“.

Билетите за концерта на Лола Астанова в НДК са вече в продажба в мрежата на Eventim.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser