Преминете към основното съдържание

Audi RS e-tron GT - електромобил с поглед към бъдещето

През последните години, устойчивото бъдеще и грижата за света около нас се превърна в основна концепция на множество водещи брандове на пазара. Опазването на природата и мерките за предотвратяване на екологична катастрофа в бъдещето обедини производителите, както в козметичната и модната индустрия, така и диктаторите на пътя. Всичко свързано с лайфстайла ни се променя, непреклонно следващо тенденцията за едно по-добро бъдеще.

Абсолютен пример за елегантност, функционалност и умен разход на енергия е новият модел на германската марка Audi с новия си флагман Аudi RS e-tron GT. Изцяло електрически, моделът е интерпретация на класическия Gran Turismo с поглед към бъдещето. Той е олицетворение на технологично превъзходство в електрическата автомобилна индустрия с открояващи се акценти в динамиката на пътя, емоционален дизайн, дигитализация и екологична устойчивост. Концепцията на e-tron GT е пример за първокласен и функционален автомобилен дизайн в съчетание с емоционален израз на електрическата мобилност.

Моделът бе представен официално на българския пазар на 14.04.2021г., с красива демонстрация и премиера в духа на прогреса и концептуалните разбирания за бъдещето на живота. В рамките на ексклузивната премиера, протекла под знака на мотивацията за успех и факторите, които ни движат напред, марката с четирите кръга представи новия спортен модел Audi RS e-tron GT. Гостите на събитието се събраха на изискана вечеря със специално, многостепенно меню, подбрано от шеф Андре Токев, докато Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Audi, представи флагмана, като завършена точка на иновационния дизайн.

Елегантното купе с четири врати е в съчетание с мощно задвижване и динамична управляемост. Екстериорът превръща спортния модел в истинско динамично произведение на изкуството. Интериорът също изповядва класическата идея на Gran Turismo автомобилите – пътуване със спортен характер и пълен комфорт за пасажерите. Електромотора е с мощност 440 кВт (598 к.с.), което позволява впечатляващо ускорение, а пробегът му е 487 километра (по WLTP), който осигурява батерията с 85кВтч нетен капацитет, както и изключително кратките времена за зареждане: само пет минути за осигуряване на пробег от 100 километра.

Моделът е вече на българския пазар и може да бъде поръчан в дилърската мрежа на Audi. Цената на е-трон GT quattro започва от 203 876 лв., за RS e-tron GT съответно от 276 827 лв.

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser