Преминете към основното съдържание

Avène слънцезащита: не само на морето, но и в града и по време на спорт

През лятото е важно да предпазваме кожата винаги, когато сме навън
© iStock

Не сме говорили веднъж или два пъти за това колко е важно да защитаваме кожата си не само на плажа, но и в града. Особено през лятото, когато слънцето е най-силно и последиците от него биха били най-сериозни.

Затова няма да ви обясняваме как и кога да нанасяте слънцезащитните продукти, докато сте на почивка. Нека поговорим за защитата на кожата в града и по време на спорт на открито

В града

Все пак не всички сме от късметлиите, които прекарват цяло лято на брега на морето. На повечето от нас им се налага да прекарат по-голямата част от горещите месеци в града. И тъй като в него условията са различни от тези на морето, то и слънцезащитата трябва да бъде различна. Най-важното, освен високия SPF, е антиоксидантната защита, която да предпазва кожата от свободните радикали и замърсяването. А допълнителен, но много важен бонус е тонираната формула, която да изглади несъвършенствата на кожата.

Имаме идеалният продукт за лице в горещите летни градски условия - B-Protect на Eau Thermale Avène. Той има формула 3-в-1, която предлага много висока защита (SPF50), благодарение на комплекса Sunsitive Protection. Освен това продуктът има силна антиоксидантна формула с термална вода AVENE, а иновативната Nude текстура на B-Protect е тонирана и освобождава микрокапсуловани пигменти за здравословен и сияен тен. Продуктът не е мазен или лепкав и се абсорбира изключително бързо, като деликатно озарява кожата. Използвайте преди излагане на слънце, като нанесе количество колкото 1 пръст върху лицето и шията си. 

По време на спорт

Ако сте спортна натура, която през лятото предпочита заниманията на открито пред тези в задушната фитнес зала, то за вас слънцезащитата е абсолютно задължителна. Но стандартната формула няма да ви свърши работа, защото при изпотяване тя може да се разтече, а вие може да усещате кожата си некомфортно.

Затова от  Eau Thermale Avène създадоха слънцезащитен флуид за спорт със SPF50, който е подходящ за лице тяло. Текстурата му ще ви очарова - тя е лека, флуидна и освежаваща, изключително устойчива на изпотяване* и вода. Разбира се, комплексът Sunsitive е в основата на формулата и на този продукт, а термалната вода AVENE успокоява и омекотява кожата. Изключително важно е да нанесете достатъчно продукт, но и да подновявате всеки път след изпотяване, плуване или подсушаване.

​*93% от анкетираните установиха, че продуктът е устойчив на изпотяване. % на удовлетовреност. Потребителски тест, проведен със 133 лица, извършващи умерени до интензивни спортни активности в продължение на 14 дни.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser