Преминете към основното съдържание

Avon подкрепя ратифицирането на Истанбулската конвенция

През годините козметичната компания е дарила 125 000 лв. на своя партньор в борбата „Алианс за защита от насилие, основано на пола“
© iStock

Avon България е компания, която никога не се е страхувала да говори срещу домашното насилие. Екипът в България вече 7 години се бори срещу този наболял за страната проблем чрез благотворителната кампания „Говори открито срещу домашното насилие“.

Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, или позната още като Истанбулската конвенция е изцяло насочена към задължаване на държавата ни да предприеме отдавна чакани мерки за справяне с насилието над жени и е естествена стъпка в борбата на множество организации в България срещу домашното насилие.

Затова, Avon България застава твърдо зад нея и подкрепя организациите, които с години се борят за ратифицирането й.

Всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие – физическо, психическо, финансово или социално.

За съжаление, в повечето ситуации насилието остава скрито за страничния наблюдател, а жертвата – без реален шанс за решение.

През годините Avon дари 125 000 лв. на своя партньор в борбата „Алианс за защита от насилие, основано на пола“.


#MЕTOO: ВСЯКА ТРЕТА ЖЕНА В ЕВРОПА Е ЖЕРТВА НА ТОРМОЗ И НАСИЛИЕ


Средствата използвахме за осигуряване на психологическа, юридическа и социална помощ на жени, жертви на насилие, през 2014 г. компанията подпомогна и за откриването на първия кризисен център в Димитровград, а тази година ще се открие и първата денонощна гореща телефонна линия, обслужвана от специалисти.

Мисията на Avon, през 135-годишната й история, винаги е била да се бори за благополучието, щастието и здравето на жените и да им осигури възможността да бъдат независими, приемайки ролите, които сами избират за себе си – на майка, на специалист в професионален план, на социално активна жена.


ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ ИСКА ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРКАТА ОТ ДОМАШНО НАСИЛИЕ?


Avon вярва, че само общите усилия на обществото ни могат да доведат до дългосрочно решение на проблема. Важно е заедно да осигурим това по-добро бъдеще, изпълнено с безкрайни възможности за всички жени в България. За да го направим, обаче, имаме нужда от действащи мерки, релевантни на ситуацията в България, които не само могат да предпазят жертвите от техните насилници, но и ще им осигурят подслон под формата на достатъчно на брой кризисни центрове спрямо мащаба на проблема в страната ни.

Екипът на Avon изказва увереността си, че обществото ни няма да затвори очите си пред този наболял проблем и ще подкрепи Истанбулската конвенция, за да започнем заедно да градим едно по-добро утре за всички жени, жертви на насилие.

Всеки, който иска да я подкрепи, може да го направи като подпише официалната петиция  за нейното ратифициране.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser