Преминете към основното съдържание

Айви Гети се омъжи в уникална огледална рокля

Изглежда, че наследницата на приказното богатство не се притеснява от „лошата поличба“ за счупеното огледало, но определено обича модата.

През уикенда Айви Гети - очарователната правнучка на петролния магнат Джон Пол Гети - се омъжи за фотографа Тобиас Енгел. Булката смая гостите с избора си на тоалет - роклята е ушита от признатия гений и един от най-великите дизайнери в историята на модата Джон Галиано.

Креативният директор на Maison Margiela украси сватбената рокля с огледални фрагменти, подредени във формата на цветя. „Тъй като булката трябваше да се движи в тази рокля, ние създадохме специален материал, който наподобява истинско огледало, но тежи много по-малко“, сподели дизайнерът. Вероятно така би могла да изглежда съвременната Снежна кралица, чието облекло Кай описва с думата "вечност".

Любопитна подробност е воалът на булката. Дантелената украса включва китари - почит към баща й Джон Гилбърт, музикант, който почина миналата година. Визията на младоженката беше допълнена с „корона“ от орехи в чест на нейната баба Ан, която е израснала във ферма за орехи.

Именно покойната баба е тази, която косвено повлиява на избора на дизайнер на сватбения тоалет: тя винаги носела рокли на Галиано, докато той работел първо за Givenchy, а след това за Christian Dior. „След смъртта на баба ми – а тя наистина ми беше като майка – усетих тази връзка с Джон. Знаех, че искам той да създаде роклята за сватбата ми“, сподели Айви Гети.

За своя кума Айви избра една от най-популярните актриси за тази година – изпълнителката на главната роля в сериала „Ходът на кралицата“ и лице на Dior Аня Тейлър-Джой.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser