Преминете към основното съдържание

Азорските острови: Едни от най-добре пазените тайни на Атлантическия океан

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Деветте вулканични острова крият едни от най-добре пазените тайни на Атлантическия океан. Те привличат безброй туристи, идващи от всяка точка на света. Със сигурност се нареждат сред дестинациите, които мечтаем да видим поне веднъж през живота си. Могат да се похвалят с уникално съчетание между плажове и езера, многобройни пещери и десетки водопади.

Ако имате възможност да посетите това райско кътче, задължително дегустирайте вино от местния сорт „вердельо“. Казват, че е било любимо на руския цар Николай Втори. На истинските ценители препоръчваме да отскочат до градчето Бишкойтуш, разположено на остров Терсейрар, там се намира местният винен музей.

А знаете ли, че на това райско място има и многобройни горещи минерални извори, които се изливат направо в океана при Понта да Ферария (остров Сан Мигел)?Признаваме си, че мечтаем да релаксираме край тях и да се откъснем от забързаното си ежедневие.

Ако търсите приключение, може да намерите инструктор и да изкачите връх Пико – кратер на вулкан на остров Пико, най-високият връх в Португалия (2351 м). Оттам се разкрива невероятна панорамна гледка. Докато подготвяте багажа си, вземете с вас и чифт планински обувки - на островите има повече от 60 маркирани маршрута.

Ако предпочитате да се придвижвате с колело, ще се зарадвате да разберете, че Азорските острови са популярна дестинация за почитателите на колоезденето. Може да наемете колело почти навсякъде и да изследвате екзотичната природа.

След толкова активен ден няма как да не огладнеете, затова опитайте местния рибен специалитет „калдейрада де пейше“ - задушена риба меч с картофи, бяло вино и зеленчуци.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser