Преминете към основното съдържание

BABUSHKA GIRL: Микротрендът на студения сезон

От Одри Хепбърн до Кендъл Дженър и ASAP Rocky
© getty

Ако през миналите сезони дизайнерите бяха се наговорили с любимите ни баби, за да ни държат топли с големите пухени якета, то този сезон те направо са вдъхновени от добродушната визия на руската "бабушка". 

Лютата зима в Русия може и да е карала жените да се предпазват максимално от ниските температури с помощта на забрадки, но на запад, ретро иконите често използвали леки копринени шалчета, за да си покрият спретнатите къдрици от вятъра на откритите кабрио коли. 

Холивудските легенди като Одри Хепбърн, Мерелин Монро, Джоан Колинс са едни от главните виновници за този тренд да стане популярен през миналия век. Днес, Кендал Дженър, Риана, Лейди Гага успяват да внесат този класически елемент и в своите модерни визии.

През последно време виждаме и мъжете да се забавляват със същите шалове на главата. Примери можете да вземем от Франк Оушън и ASAP Rocky.

От друга страна, на модния подиум за есен-зима от Ню-Йорк до Париж, имаме представители на "бабушка" модата във всяка една модна столица. 

Чудите се как да ги носите? Със самочувствие на суперзвезда!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser