Преминете към основното съдържание

Back to the 80’s: Всичко от Chanel през Седмицата на модата в Париж

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

„Обичах звука от светкавиците на фотоапаратите по време на модните шоута през 80-те години“, спомня си дизайнерката Вирджиния Виард. „Исках да пресъздам тази емоция отново“, допълни тя. И вместо фотографите да заемат крайните места, те бяха настанени на първите редове. Това бе и темата на тазгодишното ревю: отдаване на благодарност и почит към тези, които документират случващото се на подиума.

„В модата винаги е ставало въпрос за дрехи, модели и ... фотографи. Карл Лагерфелд, например, предпочиташе сам да заснема рекламните си кампании. Затова и днес се обръщам към фотографите. Обичам начина, по който представят Chanel”, заяви Виард.

Колекцията пролет-лято 2022 на Chanel ни показа всичко, буквално: бански костюми, елегантни блейзъри, женствени рокли, цветни принтове, но и изчистени силуети в черно, къси поли и панталони, кроп топове, бляскави пайети, луксозна кожа и деним, женствени офис костюми и гащеризони. Нямаше как да искаме още, нищо не ни липсва!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser