Преминете към основното съдържание

#BackToSport – Нищо не може да ни спре!

Ако трябва да опишем 2020г. с една дума, то тя би била „Промяна”.

Прекрачването на прага на 30-те години на двадесет и първи век се оказа централният вход на училище „Преждевременна еволюция”, където всичко познато и рутинно, като ставането сутрин и отправянето с метрото към офиса се промени. Днес, повечето работни пространства се преместиха на дивана в дневната, маските се превърнаха във втората ни кожа, а срещите с приятели, от забавление станаха риск, който не сме съвсем сигурни дали да поемем. Непрекъснато стоим пред компютъра, защото там провеждаме работните си срещи, там се виждаме с близките си, там пазаруваме. От там започнахме и да спортуваме.

Истината е, че изправени пред кризата в лицето на непознатия вирус, всички сякаш загубихме мотивация да се грижим за добрата си форма. Nike е тук, да ни напомни.

С кампанията си #BackToSport, #NothingCanStopUs, световният лидер на спортни стоки обръща погледа ни навътре към нас самите. Защото духът няма как да бъде здрав, ако тялото ни страда. В колаборация с няколко спортни инфлуенсъри, марката ни приканва да излезем от удобните си, дезинфекцирани леговища навън, където слънцето свети все така ярко. И въпреки че в момента свободата ни до някъде е ограничена, всъщност нищо не може да ни спре да сме щастливи и активни. Да, светът се променя, но и ние се променяме, заедно с него. Адаптираме се към новата среда и продължаваме животите си, все така забързани и вълнуващи. Парковете чакат да бъдат изтичани, планините да бъдат изкатерени, а слънцето да погали страните ни. Няма значение, че фитнесите са затворени. Няма значение как спортуваме и какви са успехите ни. Нямат значение провалите и че днес едвам сме изтичали 10 метра. Важно е да не се отказваме, защото #NothingCanStopUs! Днешните 10 метра утре ще бъдат 20, вдругиден 50, след седмица 100 и така докато не постигнем резултата, който желаем.

Пример за упорството и борбения дух е @tsvetiFit, която започва да спортува редовно и да се храни здравословно едва на 25. Тя споделя всяка крачка от развитието си в социалните медии и мотивира хиляди хора, докато върви своя път към успеха.


Ванко Георгиев (@VANKO-PUMP&RUN) е атлет, треньор, фитнес инструктор на Мегз и основател на уникалната методика PUMP AND RUN. Той е позитивен, уверен, усмихнат и не представя живота си без спорт в него. В своето видео, в колаборация с Nike, споделя, че адаптацията в тези тежки времена на изпитания е движещият механизъм, който ни кара да вървим напред. „Нека не забравяме, светът – това сме ние – обединени от една кауза под името СПОРТ! Сигурен съм, че всеки от нас, независимо кога, къде и какво тренира, ще живее в пъти по-добре в своя храм, а именно - тялото. НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НИ СПРЕ!!!”

#backtosport #nothingcanstopus #nike #nikerunning #nikesportswear #niketraining

Лекоатлет, модел и блогър, Карин Околие и Nike ни напомнят, че въпреки странните времена, в които живеем, ние не сме сами и точно сега е моментът да бъдем по-единни от всякога. На летните младежки олимпийски игри през 2010, Карин Околие е 5-а в бягането на 200 м., с лично време 24.34.

Нищо не може да ни спре да се върнем към спорта. Нека го направим с NIKE.

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser