Преминете към основното съдържание

Balenciaga пусна капсулна колекция в помощ на австралийските коали

Тя ще влезе в продажба на 13-ти януари

Марката Balenciaga се присъедини към кaмпаниите, които подкрепят Австралия в борбата с горските пожари. Модната къща пусна специална колекция, посветена на коалите, засегнати от природните бедствия.

Капсулната колекция включва бели суичъри и тениски с щампа под формата на нарисувана сладка коала. Всички приходи от продажбата на тези артикули ще отидат в австралийските фондове, участващи в пожарите.

Припомняме, че в Австралия от няколко месеца бушуват бурни горски пожари, в които според Световния фонд за дивата природа (WWF) загиват 1,25 милиарда животни.


Модните концерни не останаха неучастни и решиха да помогнат на страната да се справи с бедствията. Марките на Kering - Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen, Brioni, Boucheron, Pomellato, Dodo, Qeelin, Ulysse Nardin и Girard-Perregaux ще дарят 1 милион австралийски долара (686 400 долара) в подкрепа на борбата с пожара. Тези средства ще бъдат прехвърлени към „най-подходящите местни организации“, избрани от експертите на екипа за устойчиво развитие на компанията.

В бъдеще Kering планира да участва в програми за възстановяване на горите и биоразнообразието в Австралия. Информация за това се появи на официалния им уебсайт.

Преди това вниманието към пожарите привлече Марго Роби, а други звезди директно се включиха с дарения.

Подкрепата на звездите към Австралия

Галерия

Подкрепата на звездите към Австралия

Още 13 знаменитости, които отправиха апел и дариха суми

Още по етикети

Balenciaga
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser