Преминете към основното съдържание

Balmain представи бронежилетки, тактически екипировки и защитно облекло

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Това, което беше замислено преди месеци от Оливие Рустейн, тази седмица в Париж изглеждаше шокиращо на подиума - бронежилетки, тактически екипировки, защитно облекло и компресионни подложки.

Малко преди шоуто Рустейн написа в социалните медии: „Ние сме напълно наясно, че има по-важни неща, които се случват днес в света. Разбира се, че не мислим само за ревютата и няма как да се съсредоточим единствено върху тях, докато слушаме с натежало сърце последните новини. Нашите мисли и молитви са с украинците. Вдъхновени сме от тяхното достойнство и преданост към свободата. Визиите от колекцията не бяха замислени като директен отговор на ужасяващата инвазия на нашите съседи. И все пак, докато гледаме новините, моят екип и аз искаме да отправим истинско послание - обединени и солидарни, можем да разчитаме на силата на надеждата и истината, за да отблъснем омразата, лъжите и агресията“.

Колекцията не беше лишена и от елегантност, въпреки на пръв поглед военната тематика. Видяхме и макси рокли с много тюл, дантелени акценти, блейзъри, палта, асиметрични кройки, кроп топове, прилепнали клинове и рокли, както и гащеризон, който изглеждаше като втора кожа.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser