Преминете към основното съдържание

Balmain X Chivas XV - колаборация за ценители

Дръзкият поглед към модата на Balmain се преплита с нестандартния подход към уискито на Chivas под формата на два ексклузивни дизайна на бутилката и опаковката, създадени в партньорство с творческия директор на Balmain - Оливие Рустейн.

Тази есен два легендарни бранда, Chivas Regal и Balmain, обединяват усилия, за да представят лимитирана серия Chivas XV Balmain.

Първата серия, наречена Gold Edition, е изключително лимитирана и индивидуално номерирана златна бутилка, която е украсена с отличителните детайли на Balmain - метална броня и вериги. За ценителите на кехлибарената напитка в България са предвидени 100 луксозни бутилки от изисканото шотландско уиски. Втората визия, която ще бъде налична в края на ноември, съживява разпознаваемият силует на Balmain, чрез симетричен дизайн на вериги и колани в опаковката, вдъхновени от последните колекции на модната къща.

ОЛИВИЕ РУСТЕЙН за CHIVAS x BALMAIN

Двете емблематични компании си сътрудничат, за да изведат на преден план традициите, около които градят модерната си визия. Специално пред ELLE България, Оливие Рустейн споделя за предизвикателството и удоволствието от колаборацията, в която се впуска с голям ентусиазъм

Защо решихте да си сътрудничите с Chivas?

През последното десетилетие всяко сътрудничество, върху което съм работил – независимо дали партньорът е бил най-известен в красотата, технологиите, ски облеклото, класическия балет, ароматите или уличната мода, винаги е включвало много споделени вдъхновения и решения. Крайната цел е да се уверим, че всъщност можем да насочим отделното ДНК на Balmain във всичко, което правим. И всеки път предизвикателствата, материалите и производството са, разбира се, съвсем различни.

Винаги съм радостен да работя в нова област – има толкова много, което да се научи! Вярвам, че можем истински да растем, само когато предизвикаме себе си, когато учим нови неща, когато излизаме извън зоната си на комфорт.

Този процес е една от основните причини, поради които обичам всяка секунда от това партньорство – екипът на Chivas беше невероятно търпелив с мен, обяснявайки ограниченията и възможностите на всяка стъпка от дългия процес на проектиране.


Приемането на нови предизвикателства, фокусирането върху нови неща, които трябва да се научат, всъщност са тези, които помагат на мен и екипа ми да се чувстваме наистина живи. Ето защо винаги е интригуващо, когато получавам предложения да работя върху нещо различно. Учебният процес е толкова интензивен и толкова възнаграждаващ. Обичам да творя в тясно сътрудничество с хора, които са експерти в други области и които са готови да ме научат на нови неща – и в крайна сметка това, което получавам от процеса, винаги помага за мотивацията ми в работата за Balmain, като ме вдъхновява да мисля по нови начини, когато се върна към скиците на дрехите си.

Каква е идеята зад партньорството и какво внася Balmain в него?

И Balmain, и Chivas са марки с богат опит и традиции, които се открояват в своята област, поради споделена решимост да съчетаят луксозното наследство и прецизните занаятчийски умения с напълно модерен възглед, който отразява начина, по който искаме да живеем днес. Ето защо сме включили отличителните детайли, емблематични за стила на Balmain в опаковката и уникалния дизайн на бутилката. Ние наистина искаме тази връзка да бъде ясна от самото начало.

Разкажете ни за процеса на проектиране.

След като научих от експертите защо точно Chivas XV е толкова деликатно и изискано 15-годишно уиски, целта ми беше да се уверя, че дизайнът отразява нещо рядко, нещо с голяма стойност. Когато цените нещо, това означава, че си струва да го защитите, нали? И така, това припомни един много популярен мотив от ревютата на Balmain – привличащите вниманието и сложно оформените златни вериги, които създадохме с екипа ми. За да създадем визията на това сътрудничество, преработихме тази емблематична верига и я превърнахме в бронята на характерния шотландски вкус, който определено си заслужава да бъде защитен.

Коя е вашата „броня за нощта“?

Ха! Аз съм моден дизайнер, но никога не съм мислил да си сложа някаква „броня“ за през нощта. По принцип това, което виждате на мъжките дефилета на Balmain, отразява моя собствен дух и стил – както за деня, така и за нощта. Това не е нищо друго освен красиво изработен дизайн, който се основава на невероятната история на Balmain и включва невероятните умения на нашето ателие – разбира се, винаги с моя модерен почерк.


Какво означава за вас армията на Balmain?

Преди почти десетилетие именно фразата „Армията на Balmain“ се появи по време на брейнсторминг като начин да опишем най-добре нашата разнообразна, бунтарска и овластена сила от последователи. Разбира се, няма нищо агресивно или войнствено в нашата армия. Вместо това искахме да подчертаем, че дизайнът и духът на Balmain изглежда привличат определена група от хора с отличителен характер – имам предвид онези силни личности, които могат да преценят, когато е крайно време да създадат малко „проблеми“. Те знаят кога е правилният момент да се отдръпнат и да продължат напред.

Как Chivas пасва с генезиса на Balmain?

И Balmain, и Chivas – в техните много различни вселени, помогнаха да се изясни, че комбинация от традиция, стриктно внимание към детайлите и отдаденост могат много красиво да допълнят напълно модерен възглед. Мисля, че е чудесно, че тези две исторически марки, с техните общи ценности, успяха да си партнират по проект, който наистина подчертава тази отличителна перспектива.

Каква е представата ви за перфектното парти?

Сигурен съм, че не съм единственият, който би казал, че ако ми бяхте задали този въпрос през 2019 г., щяхте да получите съвсем различен отговор от този, който ще ви дам днес. След като сме били принудени да сме разделени толкова дълго време, всички имаме нужда отново да бъдем заедно. Така че, когато се съберем, трябва да се опитаме да виждаме колко по-красиви сме, когато сме единни и честни един с друг. А частта с празнуването? Е, през 2020 г. научихме колко по-силни можем да бъдем, когато се обединим, за да настояваме заедно за необходими, отдавна настъпили промени. Надявам се, че можем да имаме много бъдещи моменти, които да отпразнуваме заедно, малките и големи победи, които постигаме.

Кой би бил най-подходящият човек, с когото да споделите глътка Chivas XV?

Мечтана глътка? Знаете ли, бих искал да споделя един момент с основателя на нашата компания, Пиер Балмен. Колкото повече научавам за него и изследвам богатите архиви на модната къща, толкова повече съм очарован от неговата личност и талант. Имам милион въпроси и бих искал да споделя с него работата ни през последното десетилетие, надграждайки невероятната основа, която той поставя за първи път за марката преди 75 години. Обединява ни това, че и двамата сме неочаквани избори за легендарната парижка модна къща. Той е от малко село във френските Алпи и никога не е имал някой, който да прилича на мен на позиция като тази. Бих искал да науча повече за най-ранния период – дързостта и оптимизма, които е проявил в създаването на Balmain, в предизвикателно време на недостиг и тревожност, точно след Освобождението на Париж. Това е нещо, върху което често разсъждавам, особено след като преминахме през несигурните времена на изминалата година.

https://www.instagram.com/chivasregal_bg/

@chivasregal_bg

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser