Преминете към основното съдържание

Барбара Палвин се учи да пести вода и да изхвърля боклука разделно

Тя е сред най-добре платените супермодели в света, но славата ѝ не я прави по-малко мила и щедра
Барбара Палвин
Барбара Палвин © Acqua For Life Program

Още от нейния дебют на модното дефиле преди 11 години беше ясно, че Барбара Палвин е родена за велики дела. Само на 23 години, унгарската красавица е сред най-добре платените супермодели в света. Славата й не я прави по-малко мила и щедра. Особено след като Барбара се сбълсква с проблемите на околната среда благодарение на кампанията Armani Aqua di Gioia в Шри Ланка.

Какво те накара да осъзнаеш последиците от климатичните промени?

Минаха няколко години, откакто чух за пръв път за тях и за случващото се с природата и нашата планета. Това е наистина сериозна тема и усещането ми е, че трябва да говорим и да се образоваме повече по нея.

Кога и как се ангажира с асоциацията?

Всичко започна с участието ми в кампанията за парфюма Armani Aqua di Gioia.

Преди две години имах честта да посетя Шри Ланка и обитателите там.

Да видиш условията на място, начина, по който хората живеят, това беше задействащият фактор за мен. Всички ние, по принцип, приемаме всичко за даденост. Например – храната, която ядем, чистата вода от чешмата. Но когато видиш страданието по такива краища на земята, породено от липсата на неща, с които при нас разполагаме като с най-нормалното нещо на света, е наистина тъжно.

Какви са целите и мисията на Aqua for Life?

Да помага на хората по света, да информира и прави всички по-осъзнати относно климатичните промени и страничните им ефекти. Важно е да се научим да не хабим вода и да събираме отпадъците си разделно.

Най-шокиращото нещо, което си виждала на терен?

Хората, които страдат сериозно от липсата на вода. Условията, пред които са изправени всеки ден, са трудни за вярване. Отвориха ми очите за много неща.

А кое е било най-красивото или затрогващо нещо?

Усмивките на хората. Въпреки условията, в които живеят, те не забравят да се усмихват.

По какви проекти работиш към момента?

Целта ми сега е да се ангажирам още повече с програмата Acqua for Life. Хората трябва да знаят, че тя включва изграждането на водоснабдяване за медицински центрове, училища, за да имат учениците чиста питейна вода, необходима за ежедневната консумация в Мексико и Сенегал.


КАК ДА ВДИГНЕМ ЕКО СВАТБА


Има доста проекти, които са координирани от местните власти и включват учители и родители, чиято постоянна цел е детското здраве.

Твоето послание към света?

Започнете да живеете осъзнато. Научете повече за климатичните промени, за да направите правилните стъпки за предотвратяването им. Трябва да работим заедно, да сме обединени, за да направим земята по-добро място. Водата е живот!

Специални благодарности на Giorgio Armani & Acqua For Life Program за това участие на Барбара Палвин

www.aquaforlife.com

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser