Преминете към основното съдържание

„Баща ми ще бъде крал, така че по-добре внимавай“

Принц Джордж вече е наясно какво го очаква.

В книгата си „Новите членове на кралското семейство“ кралският биограф Кати Никъл говори за най-големия син на принца на Уелс, Уилям, принц Джордж. Тя пише, че децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън са възпитани с разбиране за това какво е монархия и с „чувство за дълг“. На принц Джордж вече му е казано, че един ден ще стане монарх. В същото време родителите се опитват да не натоварват децата си с много кралски задължения твърде рано.

„Принц Джордж е наясно кой е той.“ В подкрепа на думите си авторът разказва следната случка: Когато бил по-малък, веднъж се сбил с приятели в училище и казал на свой съученик убийствената фраза: „Баща ми ще бъде крал, така че по-добре внимавай“.

Децата на принц Уилям вече изпълняват някои кралски задължения и понякога се появяват на събития с родителите си. Принц Джордж и принцеса Шарлот присъстваха на погребението на кралица Елизабет II, заедно с другите членове на кралското семейство.

След смъртта на кралица Елизабет II монарх стана най-големият й син крал Чарлз III (преди коронацията - принц Чарлз). Уилям (чиято нова титла е принц на Уелс) е следващият в линията на наследяване. Принц Джордж от своя страна е трети в линията за наследяване на трона, следван от сестра си принцеса Шарлот и брат си принц Луи.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser