Преминете към основното съдържание

Беглика фест: най-очакваното събитие на открито през август

Вижте вдъхновяващо видео за фестивала, който връща човека към природата

За седма поредна година ще се проведе Беглика фест – първият по рода си фестивал, който отнема човека от града и го връща към онова, на което принадлежи – природата и себе си.

Между 27 и 30 август на язовир Голям Беглик в Родопите ще се случи събитието, което събира в едно родни и европейски новатори в музиката, работилници без аналог и полезни практики за пречистване на тялото и духа. Накратко – всеки има шанс да се почувства в собствения си елемент и ритъм и да диша по-леко.

Официален трейлър за фестивала дава възможност да се докоснете до емоциите на преживяването. Концепцията на видеото съвпада с посланието му – човекът излиза от рамките на града, в който е затворен, за да се върне обратно към връзката си с природата.

Посланието във видеото: обитаваните от нас пространства са метафора за състоянията и емоциите ни, но в крайна сметка ние сами правим избор да следваме себе си и достигаме до посланието и слогана на фестивала - “Твори. Играй. Бъди.”

Музиката във видеото е на нашумелия румънец Argatu, познат най-вече от експериментаторската банда Subcarpati, която смесва традиционен румънски фолклор с дъбстеп и хип-хоп бийтове. Феновете на жанра ще влязат в ритъма на Argatu, който преди дни обяви, че ще участва като хедлайнер на фестивала и ще зарадва публиката с нови парчета.

Акцент в програмата е и един от най-изявените посланици на Беглика – българката Ирина Жекова-Irè, която от години живее и твори във Франция, където песните й звучат между кафенето на Амели Пулен в Париж и катедралата St. Еustache. И в това няма нищо случайно – магията на Irè е в енергията, с която създава музиката си – лек трип-фолк, който съчетава в себе си небрежността и свободата на уличните музиканти с нашите впечатляващи народни мотиви. На Беглика певицата за пръв път ще представи песните от новото си EP - “There Goes My Heart”, което отново пленява с нежните й вокали и характерното за стила китарно fingerpicking свирене. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser