Преминете към основното съдържание

Белият дом плаща на цял екип, да сглобява всички писма, които Тръмп разкъсва

Звучи като виц, но всъщност е самата истина
© getty

Всичко очакваме от Доналд Тръмп и вече малко неща успяват да ни впечатлят, но тази новина от Politico успя да ни накара да повдигнем вежда.

Според информационния сайт, служители на Белия дом имат за задача да събират и залепят с тиксо парчетата хартия от писма, които президентът Тръм ги разкъсва след прочитане. 

А те не са малко!

Един от тези хора е Соломон Лартие - анализатор в управлението на записите, който внезапно беше уволнен от работата си по-рано тази година. Лартие разказа пред сайта, че той и колегите му е трябвало да се ровят в купища хартия и да ги залепят обратно "като пъзел". 


КНИГАТА ЗА БЕЛИЯ ДОМ НА ТРЪМП Е ВЕЧЕ ПО ЛАВИЦИТЕ НА КНИЖАРНИЦИТЕ


Причината за това се дължи на закона, който изисква Белият дом да пази всички бележки, писма, имейли и документи, които президентът докосва и да ги изпраща в Националния архив като исторически архиви.

Въпреки това, президентът Тръмп има забавния навик да разкъсва документи, когато приключва с тях. Това е неговата "файлинг система". Вместо да го накарат да спре да нарушава закона са назначени специалните помощници.

Лартие също така сподели, Тръмп е скъсал и писмото от лидера на Сената за малцинствата Чък Шумер: "Това е най-лудото нещо, което някога е било правено в Белия дом."


НАЙ-ЕКСЦЕНТРИЧНИТЕ ПОСТЪПКИ И ИЗКАЗВАНИЯ НА ДОНАЛД ТРЪМП


Вярваме му!

Като държавен служител в продължение на почти 30 години, сигурни сме, че Лариете е видял много в Белия дом. Той каза, че никога не е виждал нещо подобно преди в някоя друга администрация.

От Белия дом са отказали да коментират пред Politico тази странна практика в Тръмповата администрация. 

Според Лариете, служителите в отдел "Записи" все още залепват обратно документи от миналата пролет. 

Не е ли забавно? 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser