Преминете към основното съдържание

Бен, мигни, ако си добре....

На наградите Грами преди ден в Лас Вегас Бен Афлек се появи в компанията на съпругата си Дженифър Лопес. Актьорът изглеждаше толкова безразличен към събитието, че отново стана обект на мемета, наречени „Тъжният Афлек“.

Дженифър Лопес и Бен Афлек бяха в центъра на вниманието на церемонията по връчването на наградите Грами. Певицата избра рокля на Gucci с искрящи нишки и дълбоко деколте, съпругът й предпочете класически черен костюм от три части. И докато Бен все някак се държеше адекватно на червения килим, то сядайки на масата на първия ред в залата, той видимо се отегчи. Снимки с тъжното лице на Афлек обиколиха мрежата и отново го превърнаха в героя на меметата.

„Когато се опитваш дискретно да видиш часа на часовника на стената“, „Колкото и да е труден за теб този понеделник, поне не ти е толкова трудно като на Бен“, „Когато предпочиташ да си на зъболекарския стол“, „Когато жена ти те завлече на фирмено парти“, „Когато си на 15 и си на почивка с родителите си“, „Бен, мигни, ако си добре“ – са само част от коментарите към снимката на Афлек в социалните мрежи.

Снимките с тъжния Бен Афлек вече няколко години се превръщат в мемета. Дистанцираното изражение на актьора по време на интервюта, светски събития, появи на червения килим и съвместни почивки с Дженифър Лопес редовно е обект на шеги. Благодарение на неизменно киселата си физиономия, той многократно е предлаган да бъде наричан посланик на депресията, болката, скуката и тъгата.

Например, през 2016 г. на мнозина изглеждаше, че Афлек е тъжен по време на интервю, посветено на премиерата на "Батман срещу Супермен". Докато колегата му Хенри Кавил весело отговаряше на въпросите на журналиста, Бен мълчеше и гледаше в една точка. Хора в мрежата изрязаха няколко секунди от разговора, добавиха към този момент песента The Sound of Silence на Simon & Garfunkel, след което мемето "Sad Affleck" стана вирусно в социалните мрежи.

По-късно в мрежата попаднаха папарашки снимки на Бен Афлек, на които той се разхожда в лошо време и сякаш плаче под дъжда. „Това не са сълзи, това е просто дъжд“, пошегуваха се тогава в мрежата.

Снимките на Афлек по време на почивката му на яхта с Дженифър Лопес също се превърнаха в меме. На тях актьорът гали задните части на любимата си, но изглежда така, сякаш е готов да избухне в сълзи. "Боже, какво може да го развесели и зарадва?!" попитаха интернет потребителите, добавяйки популярния хаштаг #sadaffleck.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser