Преминете към основното съдържание

Бети Бууп и още сладки вдъхновения в изложба

Експозицията на J. Prank, Cute, можете да видите в галерия „Аросита“

J. Prank е артистичният псевдоним на художника Йордан Панков. Той е познат с картините си, в които за основа използва сюжети от откраднати или унищожени световни шедьоври. Произведенията му намират доста ценители у нас и в Европа, а от 20-и март до 3 април ще можете да ги видите и в столичната галерия „Аросита“, която се намира на ул. „Врабча“ 12Б.

Още от името на изложбата му можете да разберете, че творбите му са „сладки“ по кукленски и напълно лишени от напрежение. Те карат зрителя спокойно да възприема картините му, носещи разнородни послания. В някои от изложените произведния откриваме образи, близки до анимационната героиня Бети Бууп или до сладките феи и ангели от детските приказки. Това е и основната линия, в която J. Prank работи като художник – близо до попарта, той намира пресечната точка между съвременното и класическото изкуство, без да изневерява на себе си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser