Преминете към основното съдържание

Без Après-Ski партита тази зима

Канцлерът на Австрия, Себастиан Курц, забрани веселбите в зимните курорти

„Ски – да, но без Après-Ski партита”, това заяви канцлерът на Австрия и даде да се разбере, че няма да позволи да се стигне до втори Ишгъл. Предвид високите цифри на заразени с Covid-19 в страната, за ски сезон 2020/2021 важат нови правила. Ресторантите и заведенията остават отворени, но без правостоящи дори във външните площи. На лифтовете ще се спазва стриктно отстояние, а маските ще са задължителни. В ски училищата групите са ограничени до максимум 10 човека. За всички ски учители, екскурзоводи и служители на хотелите се предвиждат безплатни тестове.

Смята се, че именно прословутите Après-Ski партита в курорта Ишгъл са довели до бързото разпространение на вируса в Европа през февруари и март тази година.

В последните седмици броят на заразените с Covid-19 в Австрия се увеличи отново и това доведе до допълнително предупреждение да се избягва пътуване в провинция Форалберг.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser