Преминете към основното съдържание

Безплатен онлайн полет до Барселона: Гледките, в които ще се влюбите

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Барселона е прочута не само с изключителните архитектурни творения на Антони Гауди, бурния нощен живот и един от най-силните футболни клубове на Испания, в това райско кътче има толкова много места, които трябва да видите поне веднъж. Ако ви се отдаде възможност да пътувате до там, не пропускайте възможността да се запознаете с невероятните забележителности.

Започнете с разходка по най-популярната улица в града. Тя е с дължина 1,2 километра, водеща от традиционния център до статуята на Христофор Колумб. Представлява пешеходна зона с много зеленина, магазинчета и кафенета.

В списъка ни попада и Ешампле - район с много сгради, отличаващ се с правилни си форми на постройките, което го прави уникален по рода си. От птичи поглед се забелязват характерните за архитектурата на този район множество квартали, оформени като правоъгълници със скосени ъгли.

Посещавали ли сте Париж? А знаете ли, че Барселона също има своята Триумфална арка? Разположена в близост до парк „Цитаделата“, известен със зоологическата си градина, има и няколко музея и каскада, представляваща арка с фонтани и водопад.

Едно от най-интересните места в света се намира точно в Барселона, създаден по проект на каталунския архитект Антони Гауди през 1900 - 1914 година - паркът „Гюел“. За направата на множеството каменни структури са използвани малки цветни порцеланови парченца, а къщите в парка са като излезли от приказките.

Саграда Фамилия също е забележителност, която едва ли някой би пропуснал по време на престоя си в Барселона.

Местата, които искаме да посетим са толкова много, но до тогава ви каним на безплатен онлайн полет до каталунската столица. Тръгваме ли?

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser