Преминете към основното съдържание

Бианка Брандолини и нейните трикове за красива кожа

С новия околоочен серум на Estee Lauder – Re-Nutriv Diamond с черен диамантен трюфел и специален керамичен апликатор – грижата за кожата се издига на следващо ниво

Бианка Брандолини д'Ада е една от най-вдъхновяващите модни музи и любимка на редица именити дизайнери на дрехи, бижутa и обувки, сред които Dolce&Gabbana, Giambattista Valli, Cartier и Sergio Rossi. Освен, че е считана за една от най-красивите и въздействащи жени в Европа, нейният аристократичен мултикултурен произход несъмнено буди интерес и възхищение.

Израснала между Париж, Венеция и Рио, Бианка има здрави италиански, френски и бразилски корени. Потомка е на силен италиански аристократичен род, майка й е френско-бразилски модел и артистична муза на Валентино, а баба й по бащина линия е сестра на собственика на Fiat.

Повече от година Бианка Брандолини е глобален посланик на серията Re-Nutriv на Estee Lauder, които лансираха нов околоочен серум Re-Nutriv Ultimate Diamond Transformative Eye Serum. Това бе и поводътда се срещна с нея лице в лице (макар и виртуално в Zoom) и od взема кратко, но ексклузивно интервю за списание ELLE България.

Здравейте, Бианка, как сте? Къде ви намирам в момента, как се справяте с пандемичната ситуация?

Благодаря, чувствам се чудесно! В Париж съм и въпреки че рестриктивните мерки не ми позволяват да пътувам, което безкрайно ми липсва и се налага да спазвам наложения вечерен час, си намирам интересни занимания. Наскоро открих, че оцветяването ме зарежда и разтоварва както нищо друго, доставя ми удоволствие.

Произхождате от аристократично семейство. Каква искахте да станете, когато бяхте тийнейджър и какви бяха плановете на родителите ви?

О, за щастие родителите ми никога не са ме притискали и настоявали да поема в една или друга посока! Имах пълната свобода и никога не сме имали каквито и да било разговори за това каква трябва да стана. Решенията бяха изцяло и само мои. Аз, като типичен млад човек, сменях желанията си едно след друго. Както в един момент исках да стана певица, така в следващия реших, че ще съм балерина. Истината обаче е, че модата винаги ме е съпътствала и това не е никак случайно. Мисля, че примерът на сестра ми, майка ми и баба ми, които са здраво свързани с модата, бе определящ.

От една страна имате бразилски и италиански корени, а от друга сте родена и учила в Париж. На какъв език мислите, когато застанете вечер пред огледалото, махнете грима и останете сама със себе си?

Определено на френски! Мога да кажа, че мисля на френски. Родена съм и израснала в Париж и това несъмнено е оказало влияние. Сега ми става смешно, не ме питайте защо, знам, че звучи шантаво, но аз говоря на френски със сестра ми и родителите ми, майка и татко от своя страна помежду си говорят на италиански, а майка понякога ми говори на португалски.

Ако имаше машина на времето, с която да се върнете назад, какви съвети за красота щяхте да дадете на 16-годишната Бианка?

Като малка обожавах да се излежавам на слънце, а това се случваше доста често, имайки предвид, че майка ми е бразилка. Най-важният съвет, който бих дала на 16-годишната Бианка, е да се пази от слънцето. Безразборнотоизлагане на слънце е пагубно за кожата и я състарява. Сега много пазя лицето си и дори тялото да е на слънце, то е скрито под дебела сянка.

Звездната съставка в новият Re-Nutriv Diamond Eye Serum е екстракт от черен диамантен трюфел. Това ме провокира да ви попитам кое е любимото ви ястие и обичате ли да готвите у дома или предпочитате да се храните в ресторант?

Обожавам трюфели! Любими са ми! Мога да ги ям във всичко – от пица и паста, през месо, та дори и в сладолед. Имам приятелка, която покрай дългото стоене у дома стана спец в готвенето и се справя блестящо. Аз също опитах, но не е същото. А и съгласете се, готвене плюс невъзможност да напускаш дома си 3 месеца е лоша комбинация. Толкова съм зажадняла за реален социален живот, така ми липсват ресторантите, че ако ме питате, точно сега умирам да отида на ресторант. Силно мечтая за това точно в този момент!

Всеизвестно е, че очите са прозорец към душата. Можете ли да споделите с нас вашите трикове за събуждане и освежаване на погледа?

Грижата за кожата около очите винаги е била много важна за мен. Открай време й обръщам специално внимание, но сега с новия Re-Nutriv Diamond околоочен серум я издигам на следващо ниво. Текстурата му е нежна и гладка, разнася се перфектно, озарява и подготвя кожата за секунди за нанасянето на любимия ми околоочен крем Re-Nutriv. Обичам да усещам кожата перфектно овлажнена, това кара погледа да изглежда свеж и отпочинал. По отношение на грима съм доста пестелива, обикновено слагам руж, хайлайтър и спирала, вечер си позволявам и малко очна линия. Но определено за мен очите са акцентът. Те са водещите. Тях се стремя да подчертая, а не устните.

В опаковката на този околоочен серумима специален керамичен апликатор. Използвате ли го, за да редуцирате подпухването под очите, или залагате на топлината на пръстите за по-доброто пенетриране на продукта? Кой е любимият ви уред за разкрасяване?

Влюбена съм в апликаторите и масажорите, с които идват тези продукти. От известно време насам съм обсебена от използването им, защото видях, че редовната им употреба води до резултати. Подпухването намалява, микроциркулацията се засилва и наред с това масажът с тях носи удоволствие. Фен съм на ролерите за лице, особено при дълги полети (които с нетърпение и лека носталгия очаквам да се случват отново), като двойният метален ролер на Estee Lauder, който обхваща зоната на челюстта и брадичката. Тежък е, усеща се масивен, което ми позволява да упражнявам лек и контролиран натиск за по-добро дрениранена кожата. Керамичният апликатор към новия околоочен серум е страхотен и има охлаждащ ефект, без да е нужно да се държи в хладилник. От една страна елиминира торбичките, от друга – освежава, а от трета – помага на продукта да пенетрира по-добре в кожата. Преди за всичко използвах пръстите си, но откакто открих тези бюти помощници, съм изцяло в техните ръце. Или по-точно те са в моите.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser