Преминете към основното съдържание

Бийонсе основа стипендия за „смели и креативни“ момичета

Певицата така отбелязва годишнината от албума Lemonade
© Getty

35-годишната бременна с близнаци Бийонсе отпразнува една година от издаването на нашумелия й албум Lemonade по необичаен начин. Певицата основа програма Formation Scholars, за да подпомага образованието на момичетата. Програмата носи името на един от синглите на певицата. Тя ще бъде насочена към развиване на нестандартно мислене, смелост, креативност и увереност в себе си.

Ще бъдат избрани 4 студентки, които планират или вече провеждат обучението си в 4 от участващите в програмата учебни заведения: музикалният колеж в Бъркли, школата по дизайн в Парсънс, Харврдския университет и колежът Спелман. Каква ще бъде сумата, с която Бийонсе ще зарадва щастливците, все още не се знае.

Информацията се появи във вторник на официалния сайт на Бийонсе. Там е посочено, че Formation Scholars стартира в началото на новата учебна 2017/2018 година. Напълно логично е за идеята да помага на младите момичета Бийионсе да се е вдъхновила от концепцията на албума си Lemonade, чиято същност е "пътят на жената към себепознание и изцеление". 

 

 

 

 

 

 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser