Преминете към основното съдържание

Бил Гейтс имал интимна връзка със служителка на Microsoft

През 2020 г. американският предприемач Бил Гейтс напусна съвета на директорите на компанията Microsoft, на която той е един от основателите. И според Wall Street Journal напускането му от този пост може да не е случайно.

Изданието съобщава, че компанията е започнала вътрешно разследване, след като една от нейните служителки (името й не е разкрито) съобщава, че е имала интимни отношения с Гейтс в продължение на няколко години.

„По време на разследването някои членове на борда решиха, че г-н Гейтс вече не е подходящ за длъжността Директор по разработката на софтуер в компанията, която той основава и ръководи от десетилетия.”, отбелязва изданието.

Според публикацията,връзката на Гейтс със служителката е започнала през 2000 година. Представител на бизнесмена отбеляза, че това обстоятелство обаче не е свързано с напускането на Бил Гейтс от поста в борда на директорите на компанията.

Тази връзка беше преди почти 20 години и завърши мирно. Решението на Бил да напусне борда на директорите няма нищо общо с това. Той просто искаше да се отдаде на благотворителната си дейност”, каза неговият говорител.

Други западни медии отбелязват, че Гейтс има репутацията на човек, чието поведение на работното място предизвиква някои съмнения. The Times, позовавайки се на анонимни източници, съобщава, че Гейтс многократно е преследвал жени, които са работили за него в Microsoft и в благотворителната му фондация с бившата му съпруга Мелинда.

Говорителят на Гейтс отрича тези слухове и казва, че сега мнозина се опитват да спекулират по темата за развода на бизнесмена със съпругата му Мелинда, за който бе съобщено по-рано този месец.

В съвместно изявление съпрузите заявиха, че не виждат възможност за развитие като двойка в бъдеще, но отбелязват, че ще продължат да работят заедно в благотворителната фондация.

Малко след това бяха разкрити някои подробности за раздялата им. Източници от тяхното обкръжение съобщиха, че Мелинда е мислила да подаде молба за развод още преди няколко години и една от причините за развода им може да е връзката на предприемача с финансиста Джефри Епстейн, който беше обвинен в трафик с непълнолетни момичета (заради предполагаемото приятелство с него, синът на кралица Елизабет II, принц Андрю, понесе сериозен удар по репутацията си). Мелинда била против контактите на мъжа й с Епстейн, но Бил имал собствено мнение по този въпрос. Освен това той вярвал, че не прави нищо лошо и твърдял, че с Епстейн обсъждат само въпроси, свързани с благотворителност.

Още едно любопитно обстоятелство излезе наяве: оказва се, че по време на брака си с Мелинда Бил Гейтс редовно прекарвал ваканциите с бившата си любима Ан Уинблад. Те почивали в къща в Южна Каролина и според Гейтс обсъждали биотехнологиите. Мелинда знаела това, а и още преди сватбата Бил поставил условието да може да прекарва време с Ан. Известно е, че след развода си със съпруга си Мелинда Гейтс вече е получила акции в няколко компании на стойност над три милиарда долара.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser