Преминете към основното съдържание

Бил Гейтс ще дари почти цялото си състояние за благотворителност

Милиардерът призова и други богати хора да последват примера му.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс заяви, че ще дари почти цялото си състояние на фондацията на Gates, която той основа заедно с бившата си съпруга Мелинда Гейтс.

Гейтс заяви, че след това ще изпадне от списъка на най-богатите хора в света. „Смятам да даря почти цялото си състояние на фондацията и ще напусна списъка на най-богатите хора в света.“, написа той в Twitter.

Бил Гейтс каза, че е превеждал на фонда 6 милиарда долара годишно, но „големите кризи на нашето време изискват повече“. Милиардерът вече е превел 20 милиарда долара във фонда.

Той добави, че светът е преминал през много големи катаклизми през последните години, включително пандемията от коронавирус и конфликтът в Украйна, които според него са „повалили много хора. „Имам задължение да върна ресурсите си на обществото по начин, който ще повлияе за намаляване на страданието и подобряване на живота. Надявам се, че други богати хора на привилегировани позиции също ще направят крачка напред.“

Фондация Gates е основана през 2000 г. и се смята за най-голямата частна фондация в САЩ. Състоянието на самия Бил Гейтс, според Forbes, се оценява на 122,1 милиарда долара и го нарежда на четвърто място в списъка на най-богатите хора в света.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser