Преминете към основното съдържание

Бил Клинтън е приет в интензивно отделение

Клинтън е хоспитализиран заради „инфекция, която не е свързана с COVID“. Състоянието му е добро.

Бившият президент е в интензивното отделение на болница в Ървайн, Калифорния, потвърди неговият говорител. „Във вторник вечерта президентът Клинтън беше приет в медицинския център на UCI за лечение на инфекция, която не е свързана с COVID “, заяви говорителят му Ангел Уреня, като също така предостави актуална информация за състоянието му.

„Той се оправя, в добро настроение и е изключително благодарен на лекари, медицински сестри и персонал, които му осигуряват отлични грижи“. Неговите лекари д-р Алпеш Амин и д-р Лиза Бардак също коментираха лечението, потвърждавайки, че са се консултирали с редовния му екип, базиран в Ню Йорк.

„Той остава в болницата под наблюдение. След два дни лечение броят на белите кръвни клетки намалява и той реагира добре на антибиотици “, казаха лекарите. „Базираният в Калифорния медицински екип поддържа постоянна комуникация с медицинския екип на президента в Ню Йорк, включително неговия кардиолог. Надяваме се скоро да се прибере у дома “, добавиха те.

През годините Бил Клинтън е имал няколко сърдечни операции, включително поставяне на четворен през 2004 г. и операция през 2010 г., за да бъдат поставени стентове. 75-годишният бивш президент направи кардинални промени в хранителния си режим. „Живея с боб, бобови растения, зеленчуци, плодове и пия протеинова добавка всяка сутрин“, каза той в The Situation Room на Wolf Blitzer през 2011 г.

„Никакви млечни продукти. Сутрин пия бадемово мляко, смесено с плодове и протеин на прах. Това промени целия ми метаболизъм и свалих 24 килограма. Върнах се към килограмите си от гимназията. Но го направих по различна причина “.

Още по етикети

Бил Клинтън , болница
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser