Преминете към основното съдържание

Бисквити „Анзак“

Отскачаме до Австралия с вкуса на традиционните за там бисквити
© iStock

Тези овесени бисквитки са кръстени на австралийските и новозенландските войски, взели участие във Втората световна война. 

Необходими продукти:

  • 120 г фини овесени ядки
  • 70 г кокосови стърготини
  • 160 г бяло брашно
  • 50 г  кафява захар
  • 125 г масло
  • 50 г мед
  • 1 ч. л. сода бикарбонат


Начин на приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса и покрийте тавата с хартия за печене. Смесете овесените ядки, кокоса, брашното и захарта. Разтопете на слаб котлон маслото с меда и малко вода (колкото чаша за шот). Махнете от печката и добавете содата, бъркайки, докато сместа шупне. Веднага добавете към сухата смес и бъркайте до получаването на меко, ронливо тесто. Оформете от него топчета и ги разточете като бисквити с дебелина от 5 мм. Печете между 8 и 15 минути (зависи от предпочитаната твърдост на бисквитите).

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser