Преминете към основното съдържание

Бившата съпруга на Джеф Безос стана най-богатата жена в света

Състоянието й достигна 68 милиарда долара

Бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос вече има 68 милиарда долара - което я прави най-богатата жена в света, оповести рейтинговата агенция Bloomberg.

Макензи Скот успя да стане най-богатата жена в света благодарение на бившия си съпруг - или по-скоро на развода с него, в резултат на което тя получи 4% дял от акциите най-големия онлайн ритейлър на дребно Amazon. Преди година тяхната стойност беше 38,3 милиарда долара - но по време на пандемията акциите на компанията нараснаха.

Макензи Скот задмина Франсоаз Бетенкур-Майерс, собственичката на козметичната компания L'Oreal, която досега се смяташе за най-богатата жена в света. Състоянието й се оценява на 66,8 милиарда долара.

В общото класиране на най-богатите хора в света бившата съпруга на Безос е класирана на 12-то място. Състоянието на самия Джеф Безос се оценява на 207 милиарда долара - той стана първият човек в историята, чието състояние надхвърли 200 милиарда долара.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser