Преминете към основното съдържание

Българската мода подкрепи кампанията „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“

Проф. Любомир Стойков: „Академията за мода откликна на апела на Фондация „Мечта за дете“ и нейния председател Ивелина Рускова, и ангажира най-добрите и талантливи дизайнери!“

Всички участници в „Ревю с кауза“ заедно с Ивелина Рускова и проф. д.н. Любомир Стойков.
Всички участници в „Ревю с кауза“ заедно с Ивелина Рускова и проф. д.н. Любомир Стойков. © Хайлайф

а първи път се състоя благотворителното събитие „Ревю с кауза“ на 13 април 2022 година (сряда) в Гранд хотел „Милениум“, което бе организирано от Фондация „Мечта за дете“ с председател Ивелина Рускова. Известни български дизайнери подадоха ръка на националната кампания „Роди дете в България“ с благотворително ревю, в което представиха по един официален тоалет, а присъстващите имаха възможността да закупят техните произведения.

Ивелина Рускова - председател на Фондацията „Мечта за дете“.
Ивелина Рускова - председател на Фондацията „Мечта за дете“. © Хайлайф

Сред дизайнерите и модните къщи, които взеха участие в хуманното събитие са носителите на „Златна игла“ - Албена Александрова, София Борисова, Жана Жекова, Аксел Харди, Радостина Илиева, Радослава Лазарова, Теодора Спасова, Йорданка Чернаева, Антон Узунов, както и други като Мила Захариева, Есил Дюран, Милена Петрова, Киара Фешън, Alfa Bridal, Пламена Вияреал и Лилиан Едуардс.

Проф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, и водещата Йоанна Драгнева.
Проф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, и водещата Йоанна Драгнева. © Хайлайф

С тоалетите дефилираха обществени личности, вдъхновяващи с примера си да съчетават майчинство с кариера - една не само възможна, но и изключително хармонична мисия. Това бяха Вероника Стефанова, Цвети Радойчева, Кремена Илиева, Таня Скринска, Йордана Димитрова, Елисавета Стоянова – Гарева, Мария Андонова, Ирина Папазова, Ива Екимова, Мила Захариева, Роксана Кирилова, Росица Велкова, Албена Коралиева, Виолета Мачева, Атанаска Ангелова и София Паскалева. Освен аутфитите, които бяха представени по време на събитието, гостите имаха възможността да се насладят и да закупят и други предложения на участниците и техните модни брандове.

Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на националната кампанията „Роди дете в България“ заедно с нейните деца – и трите облечени в тоалети на модна къща „Блинк“, г-жа Виолина Маринова и Ивелина Рускова.
Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на националната кампанията „Роди дете в България“ заедно с нейните деца – и трите облечени в тоалети на модна къща „Блинк“, г-жа Виолина Маринова и Ивелина Рускова. © Хайлайф

Всеки дарител получи свидетелство за подкрепа, а дизайнерите и благодетелите имаха специална изненада - прекрасно бижу, изработено специално за „Ревю с кауза“, като жест и израз на признателност за подкрепата. След ревюто се състоя томбола с билетчета, които бяха закупени по време на събитието, а късметлиите получиха прекрасни комплименти от партньорите на Фондация „Мечта за дете“.

Водещата на „Ревю с кауза“ – Йоанна Драгнева заедно с бизнес дамата Таня Скринска, Ивелина Рускова и проф. Любомир Стойков.
Водещата на „Ревю с кауза“ – Йоанна Драгнева заедно с бизнес дамата Таня Скринска, Ивелина Рускова и проф. Любомир Стойков. © Хайлайф

Всички приходи от ревюто и томболата, на стойност 19 400 лв., бяха дарени на кампанията „Роди дете в България“, чиято цел е да информира и мотивира младите хора в България да не отлагат решението да станат родители, тъй като късните опити за забременяване крият много рискове и често се оказват причина за репродуктивни проблеми. Кампанията стимулира българските двойки по още един начин - всички регистрирани бременности в платформата „Роди дете в България“, в рамките на календарната година, участват чрез жребий за 20 пакета с всичко необходимо за бебето през първата му годинка – храна, пелени, колички, кошари, столчета, козметика и др.

Дизайнерката Теодора Спасова заедно с Ива Екимова, Константин Страшилов и Ивелина Рускова.
Дизайнерката Теодора Спасова заедно с Ива Екимова, Константин Страшилов и Ивелина Рускова. © Хайлайф

Освен прекрасните хора, които се включиха в събитието, едно малко момче на 9 години, но с голямо сърце – Илиян Страшилов, дари всички събрани пари от рождения си ден за каузата. Също така, след търга за тоалетите, в който се изкупиха всички рокли, интересът към някои от показаните предложения, или към конкретна модна къща, се запази и даде още резултати. Въпреки че не бяха закупени по време на търга, отново средствата отидоха за националната кампания „Роди дете в България“.

Дизайнерът Антон Узунов заедно с Ивелина Рускова и Атанаска Ангелова.
Дизайнерът Антон Узунов заедно с Ивелина Рускова и Атанаска Ангелова. © Хайлайф

По време на благотворителното събитие проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели: „Оставете децата да идват при мен и никога не им пречете, защото тяхно е Царството Божие - тези думи на Христос, както и признанието на Пикасо, че детето е най-великият художник - по-велик и от него, са само малка част от голямата идея да издигаме подрастващите на пиедестал, да ги създаваме, да се грижим за тях и да им даваме най-добрия шанс за съществуване. Щастлив съм да отбележа, че Академията за мода откликна на апела на Фондация „Мечта за дете и ангажира едни от най-добрите и талантливи български дизайнери, много от които носители на „Златна игла" да се включат в „Ревю с кауза, както и да дарят свои произведения за набиране на средства за двойки с репродуктивни проблеми и млади семейства. Благодаря им - на тях и на милите и отзивчиви топмодели, бизнес дами, популярни лица от телевизионния екран - за техните добри и големи сърца! Адмирации за г-жа Ивелина Рускова - председател на Фондация „Мечта за дете", чиято е тази благородна инициатива. Респект, г-жо Рускова! Никой в тази страна не бива да си затваря очите пред най-страшния проблем на България - демографския проблем, и да се прави, че не вижда стопяването, изчезването на нашата нация. Академията за мода и занапред ще отстоява националните ни и човешките интереси и всячески ще подкрепя каузата „Роди дете в България“.

Лице на националната кампанията „Роди дете в България“ е българският топмодел Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „Златна игла 2021“, която неотдавна стана майка за втори път. Водеща на благотворителното събитие беше поппевицата Йоанна Драгнева (сияеща в тоалет на модна къща „Блинк“ с дизайнер Радослава Лазарова), която заедно с Виктория Асенова, група 359-Код България и Цвети Радойчева се погрижи за доброто настроение на гостите.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser