Преминете към основното съдържание

Блясък и лукс: рокля на Chanel и кралска тиара за булката на гръцкия принц

Сватбеният тоалет на Нина Флор - дъщерята на швейцарски милиардер и съпруга на принц Филипос.

Десет месеца след гражданската церемония, проведена в Сейнт Мориц на почти две хиляди метра надморска височина, гръцкият принц Филипос и наследницата на милиарди Нина Флор решиха да се оженят по всички кралски канони. Сватбата се състоя в Атина и на нея присъстваха аристократи от цяла Европа.

За гражданската церемония преди почти година булката избра рокля на Chanel. Не е изненадващо, че креативният директор на модната къща Виржини Виар изработи и роклята за църковния ритуал.


За сватбата си с кръщелника на принцеса Даяна Нина избра рокля, която отговаря на протокола на кралските тържества: с елегантно V-образно деколте, драперия до талията и пищна сатенена пола в духа на Мария Антоанета с XXL шлейф, бродиран с цветя от златни конци.


Тази рокля на Chanel е изключителна модификация на модела, който видяхме на модния подиум на есенното шоу за висша мода през 2020 г. В оригиналната версия роклята беше черна и стилизирана в пънк естетика, но в тази версия получи допълнителен главозамайващ обем и аристократично благородство.

Очаквано булката допълни визията си със семейно бижу, принадлежащо на гръцкото кралско семейство – елегантна диамантена диадема. Първоначално това е била масивна брошка, принадлежала на кралицата на Швеция Виктория, в крайна сметка наследена от Ингрид от Дания, майката на гръцката принцеса Анна Мария, която е баба на младоженеца, принц Филипос. В наше време бижуто е превърнато в диадема.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser