Преминете към основното съдържание

Брад Пит бил подложен на унижения от Сциентоложката църква

Бивши членове на църквата разкриват подробности

Брад Пит е обмислял да се присъедини към сциентологията в началото на 90-те години. Като част от процеса на посвещение актьорът е бил принуден да ходи на сауна по пет часа всеки ден в продължение на един месец и е подлаган на унижения от църковните надзиратели.

Предполага се, че Брад е бил въведен в противоречивата религия от 16-годишната по това време актриса и певица Джулиет Луис, с която той имаше връзка между 1989 и 1993 г.

Твърди се, че Брад се е занимавал с сциентология три години, преди да прекрати отношенията си както с църквата, така и с Джулиет.

Сега бивш член на сциентологията разказа повече за процеса на посвещаване в религията, която е основана от писателя на научната фантастика Л. Рон Хъбард през 1953 г

Свидетелят разказва, че Брад е преминал през процедура за пречистване в Центъра за знаменитости на църквата в Портланд, където бил принуден да се поти в сауна по пет часа на ден, всеки ден в продължение на месец.

Той също така бил подложен на специални сесии, на които надзирателите му крещяли и го унижавали – също част от посвещаването.

Друг източник разказва: „Преминавах обучение за супервайзър и бях изпратен в Центъра за знаменитости в Портланд. Там срещнах дъщерята на изпълнителния директор на базирана в Портланд сциентологична компания. Едно от нещата, които тя ми каза, беше, че Брад Пит, който по това време се срещаше със сциентоложката Джулиет Люис, преминава през „пречистването” в Центъра.”

Според хора от Църквата Брад е преминал някои от терапиите през юли 1991 г. и „специален курс за оценка на човека” през май 1993 г.

Допълнителни подробности за времето на актьора в църквата дава бившият надзирател Майкъл Малън, който твърди, че е бил натоварен със задачата да „унижава“ звездата.

Това включвало безмилостно крещене и малтретиране на Пит, но в един момент актьорът „толкова се ядоса, че си тръгна“.

Твърди се, че Брад е напуснал църквата през 1993 г. и категорично отказал да бъде привлечен отново.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser