Преминете към основното съдържание

Бременната в осмия месец Сара с плочки на корема!

Защо оплюха модела от Лос Анжелис в социалните мрежи?

30-годишната Сара Стейдж от Лос Анжелис води дневник на бременността си в снимки, които публикува редовно в профила си в Instagram. Въпреки, че остават само две-три седмици до раждането, моделът изглежда феноменално добре, а върху корема й личат мускули, каквито дори трениращи жени, които не са бременни, трудно биха постигнали. Последователите на профила й в социалната мрежа, които наброяват около 1 300 000 обаче са разделени на две в мнението си по въпроса дали тя изглежда добре и дали физиеската й кондиция не вреди на бебето в утробата й. Коментарите са от „Надявам се, че в осмия месец и аз ще изглеждам така!“ до "Къде е бебето й? Определено не е в корема й!!!“ и „Дори моят стомах изглежда по-голям, когато се нахраня!“, като много от тях препоръчват на модела да потърси лекарска помощ както за себе си, така и за нероденото си дете.

Според експерти Стейдж се намира в прекрасна форма и изглежда точно така, както трябва да изглежда една бременна в този период от бременността си. Д-р Дженифър Аштън, медицински сътрудник на ABC News и акушер гинеколог казва: „Тя е млада, висока, слаба и чака първото си дете. Има всички предпоставки да изглежда по този начин. Теглото й е адекватно на този етап на бременността и има здрав вид.“ Сара е качила около 10 килограма при нормални 12 за една бременност. Все пак предстои й последен месец на бременността, когато се наддава най-много. 

Самата Стейдж споделя, че всеки ден прави упражнения по пилатес за бременни - физическото натоварване е съобразено с бременността й, както и с това да не се натоварва излишно сърцето с кардио тренировки. Храната й е здравословна, като включва киноа, кафяв ориз, зеленчуци и пилешко месо. „Лекарят ми казва, че бебето е здрави и това е всичко, което е важно за мен!“ категорична е бъдещата майка.

Работата за издръжливост, сила и мускулен тонус е едно от най-важните неща за бъдещата родилка, както и за бебето“, допълва д-р Аштън. „Бременната жена не е болна и не трябва да се подхожда осъдително към усилията й да направи най-доброто за себе си и за бъдещото си дете.“

Сара ни прави съпричастни на почти всеки ден от бременността й, но може би е добре да ни пощади и да ни спести кадри от самото раждане.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser