Преминете към основното съдържание

Британска дизайнерка се вдъхнови от анимацията „Реактивните момичета“

Кейти Иъри представи колекцията си в Лондон, а дефилето съвпадна с 20-годишния юбилей на култовата анимация

Култовата анимация на Cartoon Network „Реактивните момичета“ вдъхнови лондонската модна дизайнерка Кейти Иъри за първата й изцяло женска колекция. Тя беше представена ексклузивно на тренд-сетърите в бранша в навечерието на седмицата на модата в Лондон. Шоуто отдаде почит на женската сила с изцяло „реактивен“ сценичен фон и женски скейтбордистки отряд.

Колекцията от 15 части „Реактивните момичета“ включва топове, блузони, рокли и панталони, както и гама „mini-me“ за силни жени и амбициозни момичета. Колекцията ще бъде налична по-късно тази година в избрани магазини и бутици в цяла Европа, Северна Америка и Азиатско-тихоокеанския регион. За да подкрепи старта, Иъри създава специални дисплеи и концепции за прозорци за търговците на дребно.

Модели от колекцията на Кейти Иъри, вдъхновени от "Реактивните момичета".

Първите стъпки на дизайнерката на изцяло женска територия съвпадат с 20-годишния юбилей на „Реактивните момичета“.

„Реактивните момичета“ и Кейти Иъри са в перфектна симбиоза и споделят смел визуален стил и непоколебима ангажираност да празнуват разнообразието, самоизразяването и равноправието“, обяснява Джоан Броудфийлд, вицепрезидент на Cartoon Network Enterprises EMEA. „Нещо повече: фактът, че Реактивните момичета вдъхновиха първата изцяло женска колекция на Кейти Иъри е неоспоримо доказателство за социалната значимост на марката и креативната й привлекателност. Това е наистина специална колекция и съм убедена, че ще предизвика огромен бум на пазара“.

Модели от колекцията на Кейти Иъри, вдъхновени от "Реактивните момичета"

Самата Кейти Иъри сподели: „Аз съм голям фен на Реактивките и бях толкова развълнувана, че съм партньор на Cartoon Network за моята дебютна колекция дамски дрехи в Лондонската седмица на модата. Исках да вкарам трите супергероини със себе си в нова ера на женско овластяване. Моята колекция празнува разнообразието и разбива стереотипите за социалните роли на половете. Тя е комбинация от уникални принтове с луксозни материали – символ на смелост и грация. Надявам се колекцията ми наистина да вдъхнови ново поколение млади жени да се чувстват силни.“

На ревюто на Кейти Иъри присъстваха британската певица Фльор Ийст, актьорът от „Живите мъртни“ Стивън Ог и скейтбордистката Луси Адамс.

Кейти Иъри с британската певица Фльор Ийс.

Кейти Иъри с актьора от „Живите мъртни“ Стивън Ог.

Кейти Иъри със скейтбордистката Луси Адамс.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser