Преминете към основното съдържание

Brows 101: клиника за вежди

Идентифицираме 8 недостатъка на веждите и ви даваме конкретни насоки как да ги преодолеете
© iStock

Проблем: Прекалили сте със скубането

© ImaxTree

Решение: Използвайте серум за стимулиране на растежа на веждите или гел с фибри, които временно ще прикрият липсващите косъмчета.

Проблем: Имате почти незабележими руси вежди

© ImaxTree

Решение: Боядисайте ги! Вече има продукти за тази цел, които могат да се използват и вкъщи и действат буквално за няколко минути. Ако пък се притеснявате дали няма да объркате нещо, отидете при професионалист.

Проблем: Не сте докосвали веждите си, откакто влязохте в пубертета

© ImaxTree

Решение: Препоръчваме ви да отидете в салон, където ще оформят веждите ви професионално, но ако смятате, че имате точна ръка, действайте и сами.

Проблем: Искате вежди като на Кара Делевин, но се страхувате, че няма да ги оформите добре

© ImaxTree

Решение: Не се страхувайте. Всъщност правилното оформяне на веждите дори може да ги накара да изглеждат по-гъсти. И стойте далеч от изкушението да го направите сами. Представете си как ще се почувствате, ако оскубете повече косъмчета от необходимото. Обърнете се към професионалист, но не забравяйте да му кажете каква е целта ви.

Проблем: Боядисали сте ги прекалено тъмни

© ImaxTree

Решение: Нежно ги изтъркайте с ексфолиращ продукт за лице. Кожата също би трябвало да е оцветена, така че това може и да помогне веднага да изглеждат по-светли. Боята ще падне напълно до няколко седмици, затова няма смисъл да ги боядисвате отново в по-светъл нюанс.

Проблем: Обикновено ги подчертавате прекалено много, но не можете да се спрете

© ImaxTree

Решение: Ако ви кажем, че това визуално ще промени лицето ви, като направи очите ви по-малки, носът ви по-широк, а скулите ви незабележими ще продължавате ли? Добре изрисуваните вежди могат да променят излъчването ви. Препоръчваме ви да използвате сенки за вежди вместо молив, тъй като те стоят по-естествено.

Проблем: Мислите, че не подчертавате веждите си добре, но се страхувате да си го признаете

© ImaxTree

Решение: Направете си селфи, преди да ги изрисувате и след това. Изглеждат ли прекалено груби, тежки или залепнали? Ако сте казали да, на всяко едно от тези твърдения, то тогава наистина не го правите добре. Повторението е майка на знанието. Освен това е хубаво да откриете продукт, който ви харесва и който ви е лесен за употреба.

Проблем: Обръснали сте си веждите и след това сте ги татурали и ефектът не е никак добър

© ImaxTree

Решение: Мастилото, което се използва за татуиране на веждите, всъщност не е перманентно, така че в един момент ще избледнее. Ако е възможно, оставете веждите ви отново да пораснат, тъй като това ще помогне да се прикрие татуировката. Междувременно можете да използвате по-плътен коректор, за да я скриете, след което да нарисувате веждите с мек молив или сенки за вежди с нежна текстура.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser