Продукти:
100 г бял шоколад
3 яйца
100 г крема сирене
Приготовяне:
Загрейте фурната до 175 °C горен и долен реотан и леко намаслете малка тава със свалящи се стени (диаметър 16 см). Разтопете шоколада на водна баня и го оставете леко да се охлади. Отделете яйцата. Белтъците се разбиват на сняг и се оставят настрана. Смесете жълтъците с шоколада на стайна температура. Сега добавете крема сиренето към яйчено-шоколадовата смес и разбъркайте до хомогенност. Внимателно добавете белтъците към кексовата смес и изсипете всичко в тавичката.
Печете чийзкейка 20 минути. След това намалете температурата на 150°C и печете още 10 минути. Изключете фурната и оставете тортата да почине още 15 минути - след това извадете и оставете да изстине напълно. Украсете с плодове по желание.