Преминете към основното съдържание

Българинът, направил сватбената рокля в „Сексът и градът“, с арт колекция в Лондон

Моделите на дизайнерската марка Kolchagov Barba са реализирани в сътрудничество с британския художник Джеръми Хоутън
Светослав Колчагов (вляво) заедно с Емилио Барба и моделите от новата колекция на Седмицата на модата в Лондон
Светослав Колчагов (вляво) заедно с Емилио Барба и моделите от новата колекция на Седмицата на модата в Лондон © Lensi Photography

Дизайнерът Светослав Колчагов, който преди години облече в сватбена рокля Сара Джесика Паркър за ролята й на Кари Брадшоу в „Сексът и градът“, представи поредната си колекция на Седмицата на модата в Лондон. Марката Kolchagov Barba, зад която стоят българинът и италианецът Емилио Барба, излезе на подиума с арт модели, разработени в сътрудничество с лейбъла на британския художник Джеръми Хоутън (Jeremy Houghton).

© Lensi Photography , Модел от колекцията Borderless на Kolchagov Barba

Колекцията пролет-лято 2018 е кръстена Borderless с идеята да покаже, че в модата ограничения няма, защото тя е изкуство. Характерните за марката Kolchagov Barba женствени рокли са в пастелни цветове и принтове, сякаш са платна, излезли от ателието на Джеръми Хоутън.

Светослав Колчагов от години работи във Великобритания. Бил е в екипа на Алекзандър Маккуин и Вивиан Уестууд, обличал е не само Сара Джесика Паркър, но още Дани Миноуг, Бионсе, Дженифър Анистън. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser