Преминете към основното съдържание

Българките сме най-младите майки в Европа!

И още за тенденцията „раждаме късно, живеем по-дълго“ плюс най-сексапилните и успешни многодетни майки по света и у нас, трикове срещу следваканционната депресия и горещите трендове в модата и козметиката, които остават за есента – в новия брой на сп. ELLE
Модел NATALYA DARAGAN, продуцент NATALIE PIRMANN, стайлинг NATASHA GORKAYA, грим и коса YANA NOVIKOVA
Модел NATALYA DARAGAN, продуцент NATALIE PIRMANN, стайлинг NATASHA GORKAYA, грим и коса YANA NOVIKOVA © ANDREW IVASKIV

България е сред страните с най-ниска раждаемост в Европа, но поне засилващата се тенденция за отлагане на майчинството за по-късна възраст у нас не е толкова плашеща. Българките раждат първото си дете средно на 27,1 години и по този показател са най-младите майки в Европа. Жените в ЕС раждат първото си дете на 28,9 години. Най-късно го правят в Италия, Испания и Гърция.

Жените, които раждат по-късно обаче, живеят по-дълго, установява изследване на Бостънския университет. Според резултатите майките, родили последното си дете след 33-ата си година, имат с 50% по-голям шанс да доживеят до 95 г., в сравнение с онези, родили децата си до 29 г.

Тези и още интересни факти ще отриете в новия брой на сп. ELLE. На страниците му ви очакват срещи с най-сексапилните и успешни многодетни майки по света и у нас, сред които моделите Наталия Водянова и Ирена Милянкова, които водят класацията съответно с 5 и 6 деца, Клаудия Шифър, Хайди Клум, Меган Фокс, дизайнерката Виктория Бекъм, актрисите Джулия Робъртс, Сара-Джесика Паркър, Деми Мур, Рийз Уидърспун, Джесика Алба, Кейт Уинслет, Койна Русева, певиците Ирра и Гуен Стефани... Ще се запознаете и с главния редактор на ELLE Финландия, която наскоро роди петото си дете, и ще разберете дали в северна Европа е по-лесно да си майка. Ще стигнете чак до Австралия, за да научите историята на една актриса, която взриви социалните мрежи с фото-скечовете си.

Ще научите безценни съвети за баланса кариера-семейство, както и някои работещи трикове, за да преодолеете по-бързо следваканционната депресия и да се върнете в нормалния офис ритъм.

На страниците на новия брой на сп. ELLE ви очакват и най-горещите тенденции в модата и козметиката, с които ще посрещнем есента!

Търсете септемврийския брой на списание номер едно в света на модата от 21 август!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser