Преминете към основното съдържание

Българска дизайнерка на една сцена със Зухаир Мурад

Диляна Матеева представи България на официалната международна седмица на модата в Гърция
Диляна Матеева от бекстейдж преди ревюто
Диляна Матеева от бекстейдж преди ревюто

Диляна Матеева и нейният моден бранд Art.Look представиха колекция Fashion Melody в Атина по време на Athens Xclusive Designers WeekAXDW. Талантливата млада дизайнерка реализира първото българско участие на официалната международна седмица на модата в Гърция.

Тя се състоя от 31 октомври до 4 ноември 2018 г., като Диляна Матеева присъства на голяма част от ревютата, включително и това на големия ливански дизайнер – Зухаир Мурад. Досега AXDW има общо 24 издания (по две годишно), а на сцената й са представяли колекции прочути в целия свят дизайнери и марки като Vivienne Westwood, Cacharel, Emanuel Ungaro, Escada и др. 

Дебютната за международната сцена колекция на Диляна Матеева е вдъхновена от женствената елегантност в рока и по-конкретно от лирическите героини в рок песните от края 80-те и началото на 90-те години на XX век.

Най-новите предложения в колекцията на дизайнерката са две рокли, изработени от златиста креп коприна и черна кристална коприна. Златистата коприна нежно се слива с кожата, елегантно следва извивките на тялото и създава илюзия за голота. Черната кристална коприна нежно прозира и подчертава златистия креп.

Art.Look - колекция Fashion Melody

Галерия

Art.Look - колекция Fashion Melody

Дизайнер: Диляна Матеева

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser