Преминете към основното съдържание

Българска мини капсулна колекция за италианската Седмица на модата

Какво вдъхнови дизайнерът Славина Петрова и модният блог Style inspiratrice за съвместния проект?
Славина Петрова
Славина Петрова © Виктор Стойнов

За първи път в България блогър и дизайнер се асоциират, за да създадат съвместна мини капсулна колекция. Вдъхновението за нея идва от Седмицата на модата в Милано, която приключва на 3 март, като колекцията обхваща всички моменти от една модна седмица – от излизането сутрин, задължителното кафе, забързаното всекидневие – на високи токчета, партито в малките часове на нощта...

Защо Милано?

Защото това е градът на еклектиката, на уникалното съжителство на старо и ултрамодерно, град, от който се носи усещане за мода. Градът на стилните хора, на подчертано елегантните и красиви жени, които носят рокли и обръщат специално внимание на косите си…Домът на смелото и на безмилостно модерното.

Защо точно капсулна колекция?

Решихме да обхванем елементи от гардероба, които могат да се носят самостоятелно или да се комбинират помежду си. Това са нещата, които едно запалено по модата момиче може да носи по време на модната седмица, докато живее в луд, динамичен, непрестанен, забързан ритъм.

Тренч, пола, сако, бермуди и много, много рокли…в екрю, пудрено бежово, каки, деним, червено и златисто.

Колекцията е представена на специално място в София – Арт Галерия „Червената точка“ под формата на модна инсталация. Бижута за модното събитие са селектирани от колекции на Ваня Димитрова. Може да я посетите включително и утре, 3 март, когато е последният ден на гостуването на колекцията в арт галерията. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser