Преминете към основното съдържание

Български режисьор избран от Кристофър Нолан

Димитър Костадинов е сред финалистите на наградите на списание Empire в Лондон
Димитър Костадинов и Наталия Петрова
Димитър Костадинов и Наталия Петрова

Завърши 20-тото издание на връчването на големите награди на списание EMPIRE в Лондон!

Едно от най-значимите кино събития на годината превърна Лондон в столица на седмото изкуство. Определящ за крайните резултати е гласът на публиката. Голямата новина за нас е, че българинът Димитър Костадинов и неговата партньорка Наталия Петкова попаднаха във финалната четворка в паралелната програма – световният конкурс за римейк на филм в 60 секунди.

Наталия Петрова и Кристофър Нолан

Едва 4 късометражни филма се избират от цял свят и биват излъчени в рамките на церемонията. Редом с Англия, Русия и Армения тази година и България се нарежда сред големите победители. Конкурсът за римейк има особена важност - ролята му е да позволи на бъдещите кино таланти да се потопят в атмосферата на събитие от подобен ранг и да открои наистина големите надежди като им позволи да срещнат своите идоли във възможно най-ранен етап от своето развитие.

Кристофър Нолан на червения килим в Лондон

Българите чуха своето име в компанията на някои от най-големите звезди на световното кино, а своя филм имаха удоволствието да изгледат в компанията на наградения за най-добър режисьор Кристофър Нолан и самия Ралф Файнс, който получи голямото признание „Герой на Емпайър“ в тазгодишното издание на наградите.

Симон Пег и Димитър Костадинов

Вижте римейка на „СМЕЛО СЪРЦЕ“ тук: 

Още по етикети

филми , култура , кино , 2015
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser