Преминете към основното съдържание

Burberry планира да откаже изцяло пластмасата до 2025 година

Марката вече е престанала да ламинира опаковките си и скоро ще замени закачалките в своите бутици с техните екологични алтернативи
© Burrbery

Burberry планира да спре да използва пластмасови опаковки за своите продукти до 2025 година, докладва фондацията на Елън Макартър.

Всички материали, които британската марка използва за опаковане, ще бъдат подходящи за рециклиране, повторна употреба и компостиране. В момента в Burberry са спрели ламинирането, което позволява да се откажат 29 тона пластмаса. До края на тази година марката ще замени пластмасовите закачалки в своите бутици с еко-връзки, а другите ще се пратят за рециклиране.


BURBERRY ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГОРИ НЕПРОДАДЕНИТЕ СИ ДРЕХИ


Припомняме, че през септември 2018 г. изпълнителният директор на Burberry Марко Гобетти обяви, че марката е отказала да използва естествената кожа в колекциите си, а в края на октомври марката се присъедини към инициативата New Plastics Economy Global Commitment, чиято цел е да се бори ефективно с пластмасовото замърсяване на Земята.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser