Преминете към основното съдържание

Burberry повече няма да гори непродадените си дрехи

Браднът, също така, обяви отказа си да използва естествена кожа с косъм в бъдеще
© Burberry

Изпълнителният директор на Burberry Марко Гоббети сподели, че британският бранд вече няма да унищожава непродадените стоки. Фактът, че марката се е отървала от дрехи и парфюми на стойност 28,6 милиона паунда (над 36 милиона долара), стана известно в средата на юли.

Този процес е бил измислен, за да се предотврати навлизането на продуктите в черния пазар. Сега дрехите и аксесоарите на Burberry, които остават в магазините след сезона, ще бъдат използвани отново, дарени за благотворителност или рециклирани.


РИКАРДО ТИШИ ПОКАЗА НОВОТО ЛОГО НА BURBERRY


В допълнение, марката ще откаже да използва естествена кожа с косъм в колекциите си. Дебютната колекция на новия творчески директор на Burberry - Рикардо Тиши, която ще бъде представена на 17 септември в Лондон, ще отговаря на новите стандарти на марката.

"Модерният лукс означава социална и екологична отговорност. Вярвам, че това ще бъде ядрото на развитието на Burberry и ключът към нашия дългосрочен успех ", добави Гоббети.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser