Преминете към основното съдържание

Чао, ретрограден Меркурий! Здравейте, всички други планети в ретроградност!

Ретроградният Меркурий бе заменен от ретроградния Юпитер. Какво означава това и какво се случва с нашия живот, когато небесните тела минат на обратната скорост?
© iStock

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ

Три пъти годишно в продължение на три седмици

Меркурий обича да ни наказва за всякакви официални решения или подписани договори. Как да избягаме от лошите му ефекти? Лесно е да се забавят и да се отложат важни въпроси за тези три седмици, дори ако на пръв поглед изглежда невъзможно. Внимателно препрочетете всички имейли, договори и съобщения няколко пъти, за да избегнете досадни грешки.

РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА

На всеки 18 месеца в продължение на шест седмици

Когато планетата на сърцето попадне в ретроградност, всичко, което можем да ви посъветваме, е: „Погрижете се за нервите и любовта си!” В този период има голяма вероятност от неразбиране в партньорството. Често тези периоди могат да поставят под съмнение вашите взаимоотношения и лична роля в тях. В допълнение, Венера е планетата на красотата, така че повечето татуировки и спонтанни пиърсинги се правят най-много в този ретрограден период.

РЕТРОГРАДЕН МАРС

На всеки 26 месеца, до 80 дни

Марс е основният мотиватор в нашия живот. Когато е в нормалното си движение, той ни дава необходимия стремеж да правим велики неща. Когато червената планета влезе в ретроградност - мотивацията намалява и ние се чувстваме постоянно уморени. Губим инерция и с голямо нежелание поемаме нови проекти, потъвайки в скука и рутина. Най-често работата е тази, която страда по това време. От друга страна, това е чудесно време за внимателно дългосрочно планиране и поставянето на нови цели. Когато Марс влезе в обратно в релси, можете да инициирате тяхното изпълнение.

РЕТРОГРАДЕН ЮПИТЕР

Веднъж годишно 120 дни

Неговото въздействие е подобно с това на Марс. Само че, в този случай, влияе не повърхностно, а вътре в самите нас. Ние ставаме, меко казано, нещастни - рядко изразяваме ентусиазъм и оптимизъм по отношение дори на много щастливи събития. Ретроградното движение на Юпитер ни прави по-сдържани, но и мъдри едновременно. Чудесен момент да направите полезен самоанализ и да се изкачите в най-отдалечените кътчета на душата. Философите и мислителите на природата намират това време за приятно.

© iStock

РЕТРОГРАДЕН САТУРН 

Веднъж годишно за 140 дни

Сатурн е покровител на организирания и трудолюбив Козирог. Планетата на дисциплината, традициите и дългосрочния напредък. Нейните ретроградни периоди са едни от най-трудните, но полезни. По това време ние предприемаме най-нежеланата работа, опитваме се да спазваме необходимите задължения, които са отложени за много дълго време. През тези четири и половина месеца ще откажете нова работа и радикална промяна в кариерата. Това е подходящо време да структурирате отговорностите си.

РЕТРОГРАДЕН УРАН

Веднъж годишно за 150 дни

Нека бъдем откровени, Уран е много странна планета и влиянието му върху нас е също толкова странно, въпреки че причинява сериозни промени в глобален мащаб. Когато Уран мине в ретроградност, ние изведнъж решаваме да направим истинска революция в нас. Дори в най-скромните той събужда най-дръзките и дори нахални импулси. Помислете за личната си свобода и истината, за която се борите.

РЕТРОГРАДЕН НЕПТУН

Веднъж годишно за 150 дни

Нептун е планетата на желанията, таланта и богатото въображение. В обичайното време тя е нашата доказана муза, но когато е в ретроградност тя се превръща в мъчение за творците. Трябва внимателно да се грижите за мечтите си и естествените си способности! Това може да са благоприятни дни за преразглеждане на несъзнателните чувства. Помислете за това къде се самозалъгвате и къде ви мамят. И не забравяйте да четете повече, да посещавате музеите и театрите, за да стимулирате въображението.

РЕТРОГРАДЕН  ПЛУТОН

Веднъж годишно, до шест месеца

Миниатюрната планета, макар и разположена много далеч от Земята, все още има голямо влияние върху нас, защото контролира мащабни трансформации. Това, което наричаме - процес на прераждане. Тъй като зоната на влияние на Плутон е по-фина, глобална и не толкова очевидна, последиците от ретроградните периоди са по-малко забележими в ежедневието, за разлика от това на Меркурий. Това е времето, в което да откриете скритите източници на вътрешна сила, които допринасят за постигането на амбициозните ви цели.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser