Преминете към основното съдържание

Чарът на историята, разказан от модата

Колекцията на H&M от по-устойчиви материали е артистична и уникална - вижте я

Колекцията Conscious Exclusive за 2016 г. с лекота съчетава история и съвремие. Представянето ѝ съвпада с откриването на изложбата „Fashion Forward – 300 years of Fashion“ в Музея на декоративните изкуства в Париж, която е извор на вдъхновение за колекцията. Устойчивите модели са истинско въплъщение на една изтънчена елегантност, сякаш излязла от платното на художник.

Дизайнерският екип на H&M се потапя в архивните модни колекции на Музея на декоративните изкуства в Париж, за да подбере знакови модели от последните три века висша мода. 

Резултатът е една съвременна и артистична колекция, която е сантиментална, прогресивна, устойчива и истински уникална. Conscious Exclusive за 2016 г. ще се появи на 7 април в около 180 магазина в целия свят, както и онлайн. В България ще бъде налична в H&M бул. Витоша 6 и на hm.com.

Колекцията използва иновативни устойчиви материали и сложни декорации. В нея ще откриете различни творчески препратки, форми и материи, както и аксесоари и бижута с наситена артистичност и декоративност,“ казва Ан-Софи Йохансон, творчески консултант на H&M.

Ефирният и непринуден силует преминава през свободните рокли, артистичните кафтани и скулптурираните поли. Принтовете създават момент на изненада, като превръщат роклите в картини или скулптури с оптични илюзии. Дълга бална рокля с дълбоко деколте напомня красива драперия от мрамор. Лееща се по тялото рокля е украсена с къс от „Трите грации“ на Ботичели. Късите рокли и широките туники излъчват лежерна изтънченост, създавайки своеобразен взрив от сблъсъка на енергията и еклектиката на миналото и настоящето.

Един от любимите ми модели в колекцията е асиметричната мини рокля, вдъхновена от картина на Гюстав Моро. Влюбих се в съчетанието между съвременна устойчива материя и класическа картина. Страхотно е, че тези модели са устойчиви и в същото време достойни за червения килим,“ споделя Джулия Рестуан Ройтфелд, лице на кампанията.

Джулия Рестуан Ройтфелд

При създаването на колекцията са използвани органична коприна, коноп, рециклиран лен и смеси на Tencel®, както и нови, иновативни материали като мъниста и кристали, изработени от рециклирано стъкло. Обеците са изработени от Denimite – материал, получен от рециклиран стар деним, използван за пръв път в модата от H&M.

Още нещо ново в колекцията Conscious Exclusive през този сезон са три сватбени рокли – пиршество от светлина и украса, превъплътено в романтични дантели за всяка булка, която иска да бъде едновременно красива и ангажирана към устойчивото развитие. Моделите ще бъдат налични ексклузивно в онлайн магазина на hm.com.

H&M е ексклузивен спонсор на предстоящата изложба „Fashion Forward – 300 years of Fashion“, а главен куратор на изложбата е Памела Голбин.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser