Преминете към основното съдържание

Чай на младостта: напитката, която Марго Роби пие всеки ден

За свежа и сияйна кожа като на Барби.

За ролята на Барби Марго Роби не само трябваше да се преоблече в безброй розови рокли и да се разхожда в обувки на високи токчета, но и да постигне кукленския идеал за красота. Със задачата да помогне на целия актьорски състав на „Барби“ да постигнат перфектна кожа е натоварена специалистката по кожно здраве Ясмина Вико от Лондон, която добре знае, че процедурите за лице и гримът не са достатъчни, Подходът трябва да бъде още по-дълбок.

„Това е Барби и тя трябва да изглежда перфектно, така че предизвикателството за кожата беше да създаде онзи ореол от светлина, който често виждате на снимки от 40-те години на миналия век“, казва Вико. Във филмите всичко е свързано със светлината. Тогава си помислих: добре, да работим върху черния дроб, трябва да успокоим нервната система и да направим кожата сияйна, но най-важното е, че ще работим върху това излъчване отвътре.

За да прочисти черния дроб и да направи кожата на актьорите "по-сияйна", Ясмина им дава, включително на Марго Роби, Америка Ферер и Ема Маки, чай от бял трън, напитка, популярна в родната й Хърватия. Вико твърди, че чаят трябва да се вари 20 минути, за да се вгорчи: „Черният дроб обича всичко горчиво, защото то му помага да се пречиства. Този чай е като отвара за вещици!"

„Белият трън прочиства черния дроб“, обяснява Ясмина. „Когато това се случи, нашият черен дроб автоматично произвежда повече глутатион, което прави кожата по-сияйна. Една от най-важните съставки в напитката е силимаринът, който сега се използва широко във формулите за грижа за кожата."

Ясмина споделя, че е посъветвала Марго да пие кефир и да яде много ферментирали продукти, като кисело зеле. „Марго е като войник – тя е толкова дисциплинирана и ще направи това, което я посъветвате“, каза Вико. Понякога актрисата трябвало да се среща със специалиста по кожно здраве два пъти седмично. „Грижех се за нея като за дете! Не само кожата, но и за енергията. Това е стресираща работа, затова работихме, за да я успокоим и да я накараме да се чувства страхотно“, добавя експертът.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser