Преминете към основното съдържание

„Чернобил“ спечели седем награди BAFTA

И очаква още отличия

Основният победител на отложените поради пандемията от коронавирус и проведени онлайн награди BAFTA Craft Awards е телевизионният сериал на HBO „Чернобил” - той получи седем награди и стана абсолютен лидер сред всички номинирани.

Журито отличи режисьорската работа и работата на дизайнера на костюми, музиката, сценографията, операторската работа, озвучаването и монтажа.

Припомняме ви, че наградите BAFTA са разделени на две части: BAFTA Craft Awards, които се присъждат за постижения в отделни категории, и телевизионните награди BAFTA, които са награди за най-добра актьорска работа и награди за най-добър сериал като цяло. Втората част на церемонията е насрочена за 31 юли и на нея Джаред Харис и Стелан Скарсгард могат да получат статуетки за актьорската си игра в „Чернобил“ съответно в главна и поддържаща роля, а сериалът е номиниран и в категорията „Най-добър мини сериал“, като по всичко личи, че има големи шансове да спечели.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser