Преминете към основното съдържание

Черното е новото пясъчно при плажовете!

Апокалиптичната романтика на тези ноар пейзажи напомня за минималистичния шик на малката черна рокля
Романтика в черно за още по-синьо лято.
Романтика в черно за още по-синьо лято. © iStock

Хана, Хавайски острови

Хавайският остров Мауи е вторият по големина в архипелага. Наричан е „Островът долина“ заради буйната растителност и зелените бамбуков и дъждовни гори, които свързват двата му вулкана (в източната и западната част). Кратерът на източния – Халеакала, е на 3055 м надморска височина. Това е най-големият спящ вулкан в света и предпочитано място за гледане на изгрева тук. Благодарение на него, бреговете на източното крайбрежие и особено плажовете на живописното градче Хана са оцветени в черно.

Не пропускайте: пътя към Хана – 100 км крайбрежен път с остри завои, който се промушва между джунглата, край водопади и уникални гледки.

Бонус: На съседния и главен остров Хаваи ще откриете още един черен плаж – Пуналуу, известен с гнездящите на него костенурки.

Климат: тропичен

© iStock, Източното крайбрежие на Мауи е преобладаващо черно., Източното крайбрежие на Мауи е преобладаващо черно.

Ла Палма, Канарски острови

Най-северозападния остров от Канарските – Ла Палма, наричан още „Красивият остров“, тъй като е най-зеленият наоколо, нищо че е вулканичен. В централната му част е най-големият кратер на вулкан в света, като последното изригване е само преди 46 години! Най-добрите плажове тук са по западното крайбрежие – Пуерто Наос, Тасакорте, Плая Нуева.

Не пропускайте: вкусния мед и козето сирене, с които е известен островът.

Климат: тропичен

© iStock, Неслучайно наричат Ла Палма

Ловина, Бали

Това е най-големият курорт на северния бряг на Бали – перлата на Индонезия и SPA столицата на Азия. Известен е и като „Островът на хилядата храма“, заради многото будистки храмове тук. Действащият вулкан, на който пясъците на Ловина дължат черния си цвят, се казва Батур и до него има езеро със същото име и с формата на полумесец, обградено от стените на кратера. Наблизо ще откриете ресторанти със страхотни гледки.

Не пропускайте: старата столица Кута – рай за сърфистите и за почитателите на нощния живот. Град Убуд пък е за любителите на галериите, музеите и арт работилниците.

Климат: тропичен

© iStock, Ловина дължи черния си цвят на действащия вулкан Батур., Ловина дължи черния си цвят на действащия вулкан Батур.

Муриуай, Нова Зеландиня

Този новозеландски плаж е разположен на западния бряг на Северния остров – на крайбрежието на Тасманийско море, и е на час път от най-големия новозеландски град – Оукланд.

Не пропускайте: Муриуай ежегодно става дом на цели птичи колонии от вида бял рибояд, които идват тук да гнездят само на сантиметри едни от други, като така осейват черните пясъци с белите си тела. Можете да ги наблюдавате от август до март, има дори специално място, където да застанете, за да виждате всичко.

Бонус: С черни пясъци е и близкият плаж Пиха – любимо място на сърфистите. Oще по на юг от него са плаж Карекере, също черен, който вече сте виждали във филма „Пианото“ и водопадът Уайтакере.

Климат: субтропичен

© iStock, Мириуай е само на час път от Оукланд., Мириуай е само на час път от Оукланд.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser