Преминете към основното съдържание

Чертите на лицата ни издават и характера ни

Вижте какво казват те за нас:

Все пак чертите на лицето с годините могат да се променят. Това е така, защото вътрешният свят на човек се променя, неговите идеали и стремежи. Ето защо изброените признаци са по-скоро насочващи щрихи, а не закономерности. 

ЛИЦЕТО

Триъгълната форма на лицето издава за човек, който преследва целите си.

Квадратната форма е знак за суров характер, вътрешна сила и дори грубост. Често с хора от подобен тип е трудно да се общува.

Притежателите на кръгло лице са известни като добродушници, които обичат шумните компании.

Ако природата е комбинирала обло лице с високи скули, то вероятно този човек е лидер. 

ВЕЖДИТЕ

Високата дъга и извитите вежди са знак за целеустременост и често издават лидерски качества, особено сред жените. Вежди със средна дължина и ширина издават уравновесеност и баланс на много качества на личността: интелект, воля, емоционалност, доброта.

Прието е да се смята, че жена, която коригира твърде много веждите си (особено, когато ги прави много тънки) има малко приятели. Ниско разположените вежди са знак за консервативна натура. Гъсти вежди издават стремеж към лидерство. Вежди, чиито външни ъгли са насочени надолу, са характерни за срамежливи хора. 

ОЧИТЕ

Големи и раздалечени едно от друго очи са характерни за сантименталните хора и за инфантилните жени. От друга страна широко отворените очи се срещат при чувствителните, но лишени от остроумие хора. Красивите, магнетични привличащи очи издават силен темперамент и остър ум. Малките очи са характерни за хора, които са потайни и живеят повече в собствения си свят.

НОСЪТ

Дългият нос е знак за общителен характер и силно чувство за независимост. Притежателите на малки носове често са позитивно настроени, открити и почти винаги в добро настроение.

Добре оформеният връх на носа и изразени ноздри често са характерни за хора, които са влиятелни личности. Ако върхът на носа е раздвоен, притежателят му е срамежлива особа, а чип нос имат по-вятърничавите и отпуснати хора.

Гръцкият нос издава хитри и проницателни хора.

УСТНИТЕ

Тънките устни са признак за дребнавост. Отпуснатите гънки на носа, които сочат краищата на устните, издават коварство. Притежателите на малки устни едва ли се славят със силен характер, докато голямата уста е знак за обратното.

Егоистите са с ясно изразена долна устна, а неуверените хора – обратно. Ако и двете устни са обемни, то пред вас е човек с чувствителна и фина натура.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser